Bobine Hyundai kapot?

Wat is een Bobine?

Een bobine is een onderdeel van uw Hyundai dat er voor zorgt dat, nadat deze stroom krijgt van de bougiekabels, de bougies vonken. Hierdoor is ontbranding in de cilinders mogelijk en zullen deze, en daarmee de motor, gaan lopen. Eigenlijk kun je een bobine zien als een soort transformator, die de lage spanning vanuit de bougiekabels omzet naar een veel hogere spanning waardoor vonken ontstaan. De naam bobine komt van hetzelfde Franse woord en betekent klos, of spoel. Dit is dan ook precies wat een bobine is; een spoel die stroom krijgt.

Bobine kapot?

Indien de bobine niet meer naar behoren werkt, zal hij de laagspanning niet meer omzetten in een hoogspanning en zal hij minder of geen vonken meer afgeven. In het laatste geval zullen de cilinders niet gaan draaien en zal de motor niet meer aanslaan. Als de bobine minder vonken afgeeft zal de motor gaan draaien op minder cilinders waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is onverstandig om met een motor te rijden waarvan maar een aantal cilinders draaien. Op deze manier kunt u de motor van uw auto blijvend beschadigen. U dient de bobine te laten vervangen.

Vervangen van een versleten bobine

Als de bobine van uw Hyundai kapot is, dan merkt u dit aan het onregelmatig lopen van de motor. Tevens zal het motorstoringslampje op uw dashboard gaan branden. Door de bobine te laten vervangen is dit probleem snel weer opgelost. De TOP Merkspecialist kan de bobine van elk merk en type auto voor u controleren en vervangen.
Kom gerust langs, of maak online een afspraak!

Kosten bobine vervangen Hyundai

Wilt u weten wat het kost om de bobine van uw Hyundai te laten vervangen? Neem dan vrijblijvend contact op met uw TOP Merkspecialist en geef het model en kenteken van uw Hyundai door, hij helpt u graag verder!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@topmerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×