Accu van uw Peugeot & Citroën

Is de accu van mijn Peugeot of Citroën kapot?

Als uw accu kapot is, komt u daar vaak te laat achter. Met veelal als gevolg dat uw Peugeot of Citroën niet meer wil starten. Maar hoe weet u zeker dat de accu kapot is en niets anders?

Kapotte accu symptomen

Hoe weet u of uw accu niet meer werkt? Een aantal symptomen waaraan u een kapotte accu kunt herkennen zijn:

  • De motor draait maar hij start niet.
  • Uw motor draait niet of start niet en de lampjes gaan niet aan.
  • De ene dag start hij prima, de volgende dag helemaal niet.
  • Koud starten is hard werken.
  • U heeft al meerdere malen geprobeerd de auto te starten maar hij slaat niet aan.

Twijfelt u aan symptomen van een kapotte accu? Rijd dan even langs een PCA Merkspecialist om de accu te laten controleren. Uw PCA Merkspecialist heeft speciale apparatuur ter beschikking om snel een goede inschatting te geven van de werkelijke conditie van uw accu.

Levensduur van een accu?

Accu’s hebben normaal gesproken een maximale levensverwachting van twee of drie jaar, zelfs als fabrikanten zeggen dat ze vijf jaar of langer meegaan. Als iemand u een model met een “superlange levensduur” verkoopt, bewaar dan uw aankoopbewijs en ontvang garantie. Vooral als u uw accu voor veel accessoires gebruikt wordt (andere dingen dan het starten van uw Peugeot of Citroën), gaat hij waarschijnlijk niet zo lang mee als beloofd. Kom langs bij uw PCA Merkspecialist en ontvang een eerlijk advies.

PCA Tip!

Heeft u een moderne Peugeot of Citroën met veel elektronica? Gebruik bij een lege accu geen andere accu om uw auto weer te starten. Dit kan schade toebrengen aan de elektronica en er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sleutel niet meer herkend wordt door uw auto. Ook in dat geval staat de PCA Merkspecialist voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×