Toyota bZ4X

Toyota’s eerste elektrische auto

Dat is niet helemaal waar natuurlijk, in Europa kennen we  natuurlijk al de Mirai en de Proace electric. Ook zijn er in Azië elektrische versies van de C-HR en de RAV4  op de wegen te vinden. Tóch voelt deze Toyota bZ4X als de eerste. Het is ook de eerste met een WLTP range van 450km en de eerste met een zeer duurzame accu, daarover later meer!

Beyond Zero

Toyota slaat een nieuwe weg in. Naar eigen zeggen gaan ze dit doen met het submerk bZ, die voor Toyota het begin moet betekenen van een nieuw tijdperk. bZ staat voor Beyond Zero, dit word de benaming van de elektrische modellen van Toyota. Ja u las het goed, modellen! Want dit is niet de laatste batterij-elektrische Toyota. Naar verwachting brengt Toyota voor 2025, vijf toekomst veranderende bZ-modellen uit! Naar verwachting komen deze modellen allemaal op hetzelfde e-TGNA platform als waar deze Toyota de bZ4X op heeft gebouwd. Deze gaat kenmerkend worden door “zijn lange wielbasis en korte overhangen, gecombineerd met de interieurruimte van een grote luxe sedan.” Aldus Toyota.

 

Als een vliegtuig

De Toyota bZ4X krijgt naar alle waarschijnlijkheid een optie genaamd; “One Motion Grip”.  Met deze optie gaat een bijzonder stuurwiel gepaard. Toyota zet de zaag in het stuurwiel en komt met een stuur met een open bovenkant. Dit stuurwiel gaat gepaard met een “drive-by-wire” systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de wielen anders reageren op de stuurinput naarmate de snelheid hoger wordt. In de praktijk betekent dat dus dat wanneer je van baan wisselt op de snelweg, je het stuur net zo ver draait als wanneer je manoeuvreert over een rotonde. Dat zal wel even wennen zijn. Als je de optie ongekruist laat op de bestellijst, krijg je gewoon een normaal (rond) stuurwiel.

Wederom duurzaam

Toyota ademt duurzaamheid, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze zo laat komen met een elektrisch aangedreven auto. Deze bZ4X komt met een WLTP-range van 450km, wat uiteraard bovengemiddeld is. waar de bZ4X echt baanbrekend gaat zijn, is de batterijprestatie. Toyota verwacht dat deze capaciteit na 10 jaar of 240.000 kilometer slechts 10 procent is afgenomen, dat gaat uw iPhone 13 Pro Max niet redden.

De bZ4x maakt zijn officiële debuut op 2 december dit jaar, we hopen dan te weten wanneer de eerste elektrische SUV van Toyota de showrooms uitrijden!

Nog niet helemaal overtuigd van de elektrische revolutie, nou dat begrijpen we als geen ander. Gelukkig hoeven we nog niet allemaal elektrisch te gaan rijden, er zijn gelukkig ook nog tal van andere schone oplossingen, denk aan de schone hybrides van Toyota! Superzuinig, milieuvriendelijk en je hoeft niet te stekkeren. Bekijk snel onze voorraad aan hybride Toyota’s!

 

Aanbod hybride Toyota Modellen

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@vetos.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×