Hoe werkt Apple CarPlay?

U ziet het vast steeds vaker voorbij komen, de optie Apple CarPlay. Wilt u weten hoe het werkt? Wij leggen het haarfijn voor u uit!

Geen telefoon meer in uw handen tijdens het rijden, maar wel de gemakken van uw telefoon in de auto, klinkt fijn hè! Nou, wij hebben goed nieuws! De meeste jong gebruikte auto's beschikken namelijk over Apple CarPlay, die deze voordelen mogelijk maakt! Wij leggen u haarfijn uit wat Apple CarPlay is en hoe het precies werkt.

Bekijk nu onze voorraad occasions, vragen over bepaalde modellen of Apple Carplay? Neem contact op!

Wat is Apple CarPlay?

Voor we ingaan op de vraag hoe Apple CarPlay precies werkt, willen we eerst even toelichten wat het precies is. Apple CarPlay is een systeem ontwikkeld door Apple (Ja, je raadt het niet) waarmee een verbinding kan worden gemaakt tussen je telefoon en het scherm van je infotainment systeem van je auto. Sinds ongeveer 2016 wordt het systeem gebruikt in veel personenwagens. Samen met Android auto is het nu de standaard geworden, het heeft zelfs in veel modellen de standaard navigatie vervangen, want die is overbodig. Navigeren, maar ook bellen en het streamen van je favoriete muziek of podcasts, is allemaal mogelijk met Apple CarPlay. Het is niet alleen superhandig, het is ook erg veilig. Geen telefoon meer in uw hand, maar het scherm van uw telefoon gewoon geprojecteerd op het grote scherm in uw auto.

Maar, hoe werkt het dan?

De verbinding tussen het infotainment systeem en uw iPhone gaat via de zogenaamde “lightning kabel” dat is het oplaadkabeltje van uw iPhone. Hier en daar komen er ook steeds meer modellen op de markt met een draadloze Apple CarPlay-verbinding. Uw telefoon dient wel geüpdatet te zijn naar IOS 13.0.1 of hoger e uw auto moet uiteraard uitgerust zijn met een infotainment systeem die dit Apple snufje ondersteunt. Of uw auto “Apple-proof” is kunt u zien in deze lijst, gecreëerd door Apple om inzichtelijk te maken welke modellen er uitgerust zijn met hun must-have optie en geloof ons, dat zijn er inmiddels aardig wat.

Nadat u uw verbinding heeft gemaakt, worden de relevante apps die gedownload zijn op uw iPhone weergegeven op het scherm van uw auto. Denk hierbij aan apps als: Waze, Google Maps, Apple Kaarten, Spotify etc. U kunt deze apps aantikken en gebruiken zoals u ongeveer gewent bent van uw iPhone. Ook kunt u whatsappen via het systeem en ook dit kan helemaal veilig. U kunt namelijk geen berichten typen, alleen maar inspreken. Wel kunt u de berichten lezen en laten voorlezen. Ook navigeren gaat perfect met Apple CarPlay. Met Apps als Waze en Google Maps, maar ook met Apple’s eigen navigatie-app, komt u altijd op uw bestemming aan. Nooit meer een dure navigatie-update, want dit is gewoon gratis in de App Store! Een mobiele dataverbinding is voor sommige apps handig of zelfs vereist voor een goede werking, dus houd daar rekening mee.

Bent u een Android-gebruiker? Niet getreurd, voor alle Android gebruikers is er Android Auto, wat werkt volgens dezelfde principes

Op zoek naar een auto die beschikt over deze “must-have” optie, bekijk dan snel onze voorraad! Heeft u nog steeds vragen over Apple CarPlay, of weet u niet zeker of een auto beschikt over deze optie? Neem dan contact met ons op!

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×