ESP foutmelding Mercedes

Brand het ESP-lampje in uw Mercedes en u weet niet hoe dit komt? Waar komt het vandaan en hoe lost u het op? Verhelp de ESP foutmelding!

Elektronisch stabiliteitsprogramma, ook wel ESP, zit in uw Mercedes om het rijden zo aangenaam mogelijk te maken. Het automatisch inschakelen van lichten en parkeercamera's zijn voorbeelden hiervan, maar waar komt de ESP foutmelding nou vandaan?

Lampje ESP Mercedes

U kunt de foutmelding herkennen aan een brandend oranje lampje met een auto gevolgd door twee kronkelende lijnen die een slippend voertuig uitbeelden. Het lampje kan voorkomen gedurende het rijden. Dit gebeurt in een verraderlijke bocht waar de snelheid te hoog is waardoor u grip verliest. Hier hoeft u zich niet direct zorgen te maken.

Wanneer het lampje daar en tegen zonder reden blijft branden betekent dit dat u de sensoren na moet laten kijken. Hoogstwaarschijnlijk zal er een lampje doorgebrand zijn. Vervolgens informeert het systeem van uw Mercedes dat de computer niet de informatie ontvangt die nodig is om de ESP te activeren.

Redenen foutmelding ESP Mercedes

Er zijn verschillende redenen waarom uw Mercedes een ESP foutmelding aangeeft. Onderstaand staan drie oorzaken redenen waarom uw ESP-lampje brand.

  • ABS (antiblokkeringssysteem):
  • Tractie
  • Elektronische remverdeling

ABS

Het doel van een ABS is het voorkomen van een blokkade van de wielen bij een noodstop, waardoor de auto zal gaan slippen. Hiervoor is uw Mercedes uitgerust met computers op elk wiel. Deze meet de snelheid en zal bij een verzwakking van de band het remsysteem in evenwicht brengen om te voorkomen dat wielen blokkeren.

Tractie

Regeling van de snelheid van de voorwielen in vergelijking met de achterwielen om te rapporteren of het voertuig draait. Het werkt in aanvulling met het ABS omdat deze sensoren identificeren of de voorwielen draaien. Wanneer dit wel zo is zullen de achterwielen grip verliezen.

Elektronische remverdeling

Een elektronische remverdeling zorgt voor het evenwicht van de auto gedurende het remmen. De belasting wordt verdeeld zodat er geen blokkade optreed. Met behulp van de hydraulische eenheid verminderd deze remdruk en wordt verstopping voorkomen.

 

Heeft u nog steeds een ESP foutmelding aan uw Mercedes? Neem contact op met een TOP Merkspecialist in Mercedes en zij helpen u Vakkundig & Vertrouwd verder.

Contact Onze Merkspecialisten

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×