Help, er brandt een lampje!

dashboardlampje mercedes

Ook u heeft er mogelijk weleens mee te maken gehad. Onderweg naar uw bestemming begint er een oranje, of zelfs een rood lampje te branden in uw Mercedes-Benz.

In veel gevallen weet men niet direct wat er aan de hand is. Bij een oranje lampje mag u nog doorrijden naar de eerstkomende garage die de storing kan verhelpen. Dat zal normaal uw MBSG Merkspecialist zijn, die u uiteraard graag helpt.
Maar bij een rood lampje mag u echt niet verder rijden en dient u te stoppen!

Bel uw MBSG Merkspecialist

Wetenswaardigheden over controlelampjes

Hedendaagse auto’s bevatten een grote hoeveelheid aan elektronica. Veel van deze sensoren, onderdelen en verbindingsstukken, welke essentieel zijn voor de motor, kunnen gevoelig zijn voor (tijdelijke) storingen. Omdat de moderne auto een elektronisch geheugen bevat is deze in staat (tijdelijke) storingen te registreren. Hierdoor krijgt de dealer de kans om e.e.a. op te lossen.  Er zijn veel weggebruikers die deze noodsignalen van de auto negeren en doorrijden met een storing. Het risico ontstaat dat er belangrijke onderdelen van de auto kapot gaan, met hoge kosten als gevolg.

Wat betekenen de kleuren van de dashboardlampjes?

De waarschuwingslampen in de auto verschillen van kleur. Deze kleuren hebben allemaal een andere betekenis om duidelijk te maken wat er fout gaat of kapot is.

BLAUW  >    Het groot licht van de auto staat aan
WIT         >    Aanwijzing of aanbeveling
GROEN   >    Dit systeem werkt naar behoren
ORANJE >   De auto z.s.m. laten nakijken
ROOD     >   Direct actie ondernemen, bel uw MBSG Dealer

Remmen Lampje remmen Controleer het niveau van de remvloeistof. Stop de auto. Doorrijden kan gevaarlijk zijn. Bel uw MBSG Merkspecialist om uit te zoeken wat het probleem is.
Motor Lampje motor Controleer uw motorolie en koelvloeistof.

Als het lampje knippert, dient u direct te stoppen op een veilige plek en contact op te nemen met uw MBSG Merkspecialist .

Olie Lampje olie Controleer uw Oliepeil. Vul indien nodig de olie bij. Blijft het lampje toch (rood) branden? Neem contact op met uw Mercedes-Benz specialist!
Banden Lampje Banden Parkeer uw Mercedes-Benz op een veilige plek en controleer de bandenspanning.
Koeling Lampje koeling Controleer of er nog voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Indien nodig kunt u de koelvloeistof zelf bijvullen, maar pas op! Als de motor verhit is kunt u beter contact op nemen met uw MBSG Merkspecialist !

Normaal branden de dashboardlampjes altijd even tijdens het starten van de auto. Een controle, zodat je kunt zien of de lampjes nog wel werken.
Werken bepaalde lampjes niet (meer), laat ze dan repareren! Wanneer er echt iets aan de hand is, zullen de waarschuwingslampen immers niet gaan branden.

Veel mensen weten niet wat alle dashboardlampjes in hun auto betekenen. Dit kan voor veel stress zorgen wanneer er een lampje gaat branden. Vaak gaan mensen ook pas dan naar de reden zoeken. De gebruikershandleiding/onderhoudsboekje levert alle gewenste informatie!
Zorg er dus in ieder geval voor dat het onderhoudsboekje van uw auto in het handschoenenvakje ligt. Dan kunt u in de meeste gevallen direct zelf uitzoeken wat er aan de hand is.

Niet helemaal duidelijk ? Rij dan even langs één van onze merkspecialisten, of maak een afspraak.

Uw Mercedes-Benz Merkspecialist kijkt het graag voor u na!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×