Dashboard lampje Volkswagen

TOP Merkspecialist in Volkswagen, Audi, Seat & Skoda

Wat betekenen de dashboard lampjes in mijn Volkswagen en waarom brandt het lampje? In onderstaande blog vindt u de betekenis van alle aanwezige dashboardlampjes in uw Volkswagen.

Wanneer er een oranje of rood dashboard lampje in uw Volkswagen gaat branden wilt u direct weten wat er aan de hand is. Wat belangrijk is om te weten is dat u bij een oranje lampje nog door mag rijden tot de dichtstbijzijnde garage. Uw TOP Merkspecialist is op de hoogte van veel storingen en helpt u graag om de storing te verhelpen.
Brandt er een rood dashboard lampje in uw Volkswagen?  Dan mag u geen meter meer rijden u dient direct te stoppen en contact op te nemen met de TOP Merkspecialist.

Betekenis dashboardlampjes Volkswagen

BLAUW  >    Het groot licht van uw Volkswagen staat aan.
WIT         >     Aanwijzing of aanbeveling
GROEN   >    Dit systeem werkt naar behoren
ORANJE >    Laat uw Volkswagen zo spoedig mogelijk nakijken
ROOD     >     Direct stoppen en actie ondernemen, bel uw TOP Merkspecialist

Volkswagen Dashboard lampje

Dashboard lampje Volkswagen


Remmen lampje

Indien het rode dashboardlampje van de remmen brand dient u het niveau van de remvloeistof te controleren. Rijdt niet verder! Bel uw TOP Merkspecialist om het probleem te achterhalen!

Motorlampje Volkswagen
Indien het motorlampje van uw Volkswagen brandt of knippert is er een storing gedetecteerd is in het motormanagementsysteem. De sensor geeft een signaal door die niet binnen de toegestane waarden van uw Volkswagen valt, bijvoorbeeld bij meting van de lambda-sonde. Er kan ook kortsluiting zijn ontstaan in een van de kabels. Om erachter te komen wat er fout is gegaan, moet het motormanagement worden uitgelezen door de TOP Merkspecialist. 

Olielampje auto
Wanneer het olie lampje van uw auto brandt is het oliepeil mogelijk te laag of te hoog. Ons advies is om de auto langs de kant te zetten en direct het oliepeil te controleren. Vul indien nodig uw motorolie zelf bij of kom langs de TOP Merkspecialist in uw buurt. Is uw oliepeil te hoog en dient dit af getapt te worden? Ook dit regelen wij voor u!

Bandenspanning lampje
Het bandenspanning lampje kan gaan branden wanneer uw banden plotseling spanningsverlies aangeven. Banden lopen langzaam leeg en dienen regelmatig opgepompt te worden, indien dit niet gebeurt kan het lampje gaan branden. De oplossing? Pomp uw banden weer op! Blijft het lampje nog steeds branden? Neem dan contact op met uw TOP Merkspecialist.
Koelvloeistof lampje
Als het koelvloeistof lampje brandt, dient u zo snel mogelijk te stoppen en de koelvloeistof te controleren. Indien u doorrijdt terwijl dit lampje brandt, kun u uw motor serieus beschadigen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×