Accu van uw Mercedes

Hoe weet ik of de accu van mijn auto kapot is?

Als uw accu kapot is, komt u daar vaak te laat achter. Met veelal als gevolg dat uw auto niet meer wil starten. Maar hoe weet u zeker dat de accu kapot is en niets anders?

MBSG Tip!

Heeft u een moderne auto met veel elektronica? Gebruik bij een lege accu geen andere accu om uw auto weer te starten. Dit kan schade toebrengen aan de elektronica en er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sleutel niet meer herkend wordt door uw auto. Ook in dat geval staat de MBSG voor u klaar!

Symptomen kapotte Mercedes accu

Hoe weet u of de accu van uw Mercedes niet meer naar behoren werkt? Onderstaand vindt u een aantal symptomen waaraan u een kapotte accu kunt herkennen:

  • De auto start niet. Tevens springen de lampen, verwarming, radio of andere stroomverbruikers van uw Mercedes-Benz niet aan.
  • Het rode dashboardlampje van de accu brand.
  • Er komen piepende geluiden onder de motorkap vandaan.
  • De startmotor draait langzaam rond wanneer u de motor probeert te starten, ook slaat de motor minder snel aan.

Bent u toch niet zeker van een kapotte Mercedes accu? Rijd dan even langs uw dichtstbijzijnde MBSG Merkspecialist in Mercedes-Benz om de accu te laten controleren. Uw MBSG Merkspecialist heeft speciale apparatuur ter beschikking om snel een goede inschatting te geven van de werkelijke conditie van uw Mercedes accu.

Nieuwe Mercedes accu

Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. Op een onverwacht moment laat de accu u dan in de steek! Start uw auto niet? Dan is het bijna zeker dat de kapotte accu aan vervanging toe is. U kunt in dat geval een nieuwe accu voor uw bolide kopen bij uw MBSG Merkspecialist, zij monteren de accu direct!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×