Storing Mercedes C350e?

Een veelvoorkomende Mercedes is de C350e. Deze benzine-elektrische hybride kampt echter regelmatig met problemen.

Geeft uw Mercedes C350e een storing aan? Onderstaand leest u de meest voorkomende storingen en hetgeen wat u moet doen om de storing te verhelpen.

Storing Mercedes C350e

Problemen bij de Mercedes C350e staan veelal in verband met de versnellingsbak of met de elektrische techniek van het voertuig. Kenmerken voor de versnellingsbak is dat die snel slijt en zodoende veel onderhoud nodig heeft. Daarnaast zorgen de parkeersensoren, de back-up accu en dashboardlampjes vaak voor problematiek.

Contact Afspraak maken

Mercedes C350e problemen?

Mercedes C350e problemen? Onderstaand vindt u de meest voorkomende problemen en storing bij dit model. Wilt u er zeker van zijn dat u een goede C350e occasions aankoopt? Kom dan langs bij uw MBSG Merkspecialist in Mercedes-Benz

Storing back-up accu

Laadt uw auto niet meer op? Grote kans dat u een storing heeft aan uw accu. Deze is te herkennen aan een alarmsignaal en de rode accu in het display. Als u geluk heeft is het probleem de bekabeling en het oplaadcontact. In het ergste geval moet u de gehele accu laten vervangen en dit kan maanden duren. Mercedes C350e problemen? Kom naar uw MBSG Merkspecialist

Schakelproblemen

Wanneer jouw C350e met schakelproblemen kampt zal dit resulteren in slecht schakelgedrag van het voertuig. Het gevolg hiervan is dat er veel slijtage optreedt in de versnellingsbak. Te snel optrekken of het rijden met een zware oplegger versterkt de slijtage. De mankementen die optreden is het moeilijk opschakelen en het schakelen in hoge toeren.

Door het spoelen, ook wel flushen genoemd, kan het probleem verholpen worden. Met een geavanceerde machine wordt de oude olie gespoeld en afgepompt en wordt er nieuwe olie toegevoegd. Een TOP Merkspecialist in Mercedes weet exact hoe dit proces werkt.

Storing parkeersensoren

Er zijn verschillende oorzaken voor storingen van uur parkeersensoren. Het piepen op willekeurige momenten, gele lijnen bij een lage snelheid, defecten of het constant piepen zijn de meest voorkomende. In vele gevallen is er zelf niks aan te doen en zal het door een Merkspecialist in Mercedes opgelost moeten worden.

Schokken bij het remmen

Een veel gehoord probleem bij de Mercedes C350e is het schokken tijdens afremmen. Bij lagere snelheden schokt de wagen veelal en komt zodoende niet vloeiend tot stilstand. Oorzaken hiervan zijn vervorming en/of overhitting van remschijven, een verschil in dikte van remschijven of een slecht gemonteerde remschijf. Door zelf de remschijven goed te reinigen kan dit opgelost worden. Mocht het nog niet verholpen zijn is het verstandig om deze te laten vervangen.

Elektrisch bereik

Kunt u minder ver rijden dan wat uw Mercedes C350e aangeeft? Dit is een veelvoorkomend probleem. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat de actieradius tientallen kilometers minder is dan er aangegeven wordt. Als dit probleem vaker voorkomt is het verstandig om een TOP Merkspecialist te raadplegen.

 

Mocht u er zelf niet uitkomen neem dan contact op met een Merkspecialist in Mercedes. Zij weten alles over uw C350e!

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×