10 Japanse auto’s met een hoge instap

Kleine kinderen, kleinkinderen, een slechte rug. Allemaal redenen om te kiezen voor een Japanse auto met hoge instap. Het is uiteraard ook gewoon een prettige manier van in- en uitstappen.

Wij van TOP Merkspecialist hebben een tiental auto’s vergeleken op basis van instaphoogte, prijs en nog een ander aantal specificaties. Hieronder ziet u het tiental auto’s op een rijtje.

10 Japanse auto’s met hoge instap!

Wij van TOP Merkspecialist hebben speciaal voor jou 10 keer een Japanse auto met hoge instap vergeleken op een paar verschillende aspecten, we zijn benieuwd wat je favoriet is.

  1. Toyota RAV4
  2. Toyota C-HR
  3. Nissan Qashqai
  4. Mazda CX-5
  5. Suzuki Jimny
  6. Mitsubishi Pajero
  7. Suzuki Vitara
  8. Mazda CX-3
  9. Toyota Verso S
  10. Mitsubishi Outlander

 

Toyota RAV4

We beginnen de lijst met de Toyota RAV4. Een Toyota die valt onder de compacte SUV’s. Toyota is beginnen met het produceren van deze wagen in 1994. Toen werd de auto verkocht als de Toyota FunCruiser. Deze eerste generatie werd geproduceerd en verkocht tot het jaar 2000. In 2001 tot en met 2005 kwam de tweede generatie op de markt. Momenteel zijn ze bezig met de vijfde generatie, deze is in 2019 geïntroduceerd. De RAV4 heeft een lengte van 4,6 meter, een breedte van 1,855 meter en een hoogte van 1,685 meter. De auto heeft een instaphoogte van 71,5cm. Deze vijfde generatie is er in talloze uitvoeringen. Van meerdere benzine varianten tot verschillende hybride varianten. De nieuwprijs is vanaf €37.995,- en kan door de verschillende opties uiteraard oplopen. Uiteraard hebben de TOP Merkspecialisten ook verschillende RAV4 modellen op voorraad.

Bekijk alle RAV4 occasions

 

Toyota C-HR

De volgende Japanse auto met hoge instap is de Toyota CH-R. Een compacte cross-over die in de zomer van 2016 in productie ging. CHR staat voor Coupé High Rider. De C-HR heeft een opvallend design met een grote achterspoiler en veel verschillende lijnen en vouwen. De nieuwprijs is vanaf €31.995,- maar er zijn veel verschillende varianten zoals de GR Sport die flink oplopen in de prijs. In 2016 waren er slechts twee motor mogelijkheden, een 1.2 Turbo (die in 2020 verdween) en een 1.8 Hybride. Vanaf de facelift in 2020 is er ook een 2.0 Hybride mogelijk. De C-HR heeft alleen wel een iets lagere instap als de RAV4. Namelijk 70,1cm.

Bekijk alle CH-R occasions

 

Nissan Qashqai

De nummer 3 in de lijst is een Nissan, de Qashqai om precies te zijn. Een auto met een instaphoogte van 73,8 cm. Wat opvalt bij de Qashqai is dat er rond de 80000 stuks in Nederland rondrijden. Dit zorgt voor veel verschillende occasions en dus ook meer keuze voor de consument. In 2007 is Nissan begonnen met het produceren van de Qashqai. Momenteel zijn ze al bij de derde generatie, deze werd op 18 februari 2021 onthuld. De auto is 4,32meter lang, 1,78 meter breed en 1,62 meter hoog. Hij is verkrijgbaar in meerdere benzine en hybride mogelijkheden.

Bekijk alle Qashqai occasions

 

Mazda CX-5

De eerste en zeker niet de laatste Mazda in de lijst is de Mazda CX-5. Een cross-over SUV die vanaf 2012 op de markt is. Er zijn 5 verschillende benzine mogelijkheden en 3 verschillende diesel mogelijkheden. De auto is 4,54 meter lang, 1,84 meter breed en 1,71 meter hoog. Hij is nieuw beschikbaar vanaf €36.490,- maar er zijn in Nederland ook veel occasions in omloop. ANWB verkoos de CX-5 ook tot meest waardevaste occasion, zeker geen slechte titel. Met een instaphoogte van bijna 75 centimeter hoort deze auto echt in het lijstje te staan.

Bekijk alle CX-5 occasions

japanse auto met hoge instap mazda cx5

 

Suzuki Jimny

De Suzuki Jimny is een bijzondere auto. Een kleine terreinauto die al vanaf 1968 geproduceerd wordt. Echter werd de naam Jimny op de Nederlandse markt pas gebruikt bij de derde generatie, vanaf 1998dus. Momenteel is Suzuki pas bezig met de gen4, de 4e generatie. De auto is alleen leverbaar met een 1,5liter 4-cilinder benzinemotor. Deze is er in een handgeschakelde 5 bak of een 4 traps automaat. De Jimny heeft een instaphoogte van maar liefst 75 centimeter, na de Pajero de hoogste. De Suzuki is 3,48 meter lang, 1,645 meter breed en 1,72 meter hoog. Nieuw is de Jimny al verkrijgbaar vanaf €35.581,-. Echter zijn er ook veel oude occasions in omloop, mede doordat de Jimny al zolang in productie is!

Bekijk alle Jimny occasions

 

Mitsubishi Pajero, de 85 centimeter hoge Japanse auto met hoge instap

De Mitsubishi Pajero is een ruime SUV. De naam Pajero stamt af van de Pampakat, de Leopardus Pajeros. Een ander bijzonder feitje is dat in Spanje de naam Pajero niet gebruikt wordt. Het betekent daar namelijk ‘rukker’. Shogun of Montero is de Spaanse versie van de Pajero, deze naam is ook in gebruik in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Montero betekent ‘jager in de bergen’ en Shogun is ‘opperbevelhebber’ in het Japans. De Pajero is de auto uit het lijstje met de hoogste instap, namelijk 85 centimeter. De afmetingen verschillen enorm bij de 2 deurs of 4 deurs variant, vooral de lengte uiteraard.
Momenteel zijn er via ons geen Pajero occasions te vinden. Nieuw is hij ook schaars te verkrijgen. Het is een enorme zoektocht naar de Pajero, wellicht kan het komen door de hoge instap.

 

Suzuki Vitara

De Suzuki Vitara is een vanaf 1988 geproduceerde Suzuki. Momenteel is de Cross-over SUV alleen nog in productie. Deze is vanaf 2015 in productie. De naam Vitara is alleen aanwezig op de Europese markt. Op de Japanse naam is Escudo van krachten op de Noord Amerikaanse markt is het een Sidekick. De Vitara is 4,17 meter lang, 1,77 meter breed en 1,59 meter hoog. De instaphoogte is 72,6 centimeter. De Vitara is nieuw al verkrijgbaar vanaf €25.975,-. Ook zijn er veel occasions op de markt, kortom er is veel keus!

Bekijk alle Vitara occasions

 

Mazda CX-3

Na het succes van de Mazda CX-5 kwam al snel het kleine broertje op de markt. De CX-3. Sinds 2015 in productie onder de Mini SUV klasse. Hij is in 4 verschillende benzine varianten beschikbaar en in 2 verschillende diesel varianten. Er is zelfs nog een variant beschikbaar tussen de CX-5 en de CX-3. Dit is de CX-30. Deze auto is ontwikkelt om het gat tussen deze 2 auto’s op te vullen. De CX-3 heeft een instaphoogte van 63,7 centimeter en is 4,27 meter lang, 1,76 meter breed en 1,55 meter hoog. De auto is verkrijgbaar vanaf €31.490,-. Het scheelt dus al minimaal 5 duizend euro met de CX-5. Als het nog meer moet schelen zijn er ook talloze occasion mogelijkheden!

Bekijk alle CX-3 occasions

 

Toyota Verso S

De Toyota Verso S is een kleine MPV die is gemaakt op basis van de normale Verso. De ‘’S’’ staat voor size, smart en sophisticated. Vanaf 2011 is de auto in productie. Toyota claimt dat het de kortste MPV is die vanaf dat moment verkocht wordt. De Toyota is slechts 3,99 meter lang, 1,69 meter breed en 1,59 meter hoog. Deze Toyota heeft een instaphoogte van 69,4 centimeter. Wat vrij hoog is voor de overige afmetingen. Door de grote productie zijn er veel occasions te vinden in Nederland. Hij is verkrijgbaar in drie luxegradaties en meerdere motorvarianten, er is dus genoeg om uit te kiezen naast alle opties!

Bekijk alle Verso S occasions

japanse auto met hoge instap verso s

 

Mitsubishi Outlander

De Mitsubishi Outlander is een van de weinige grotere Mitsubishi’s naast de Pajero en de ASX. De Outlander heeft de hoogste instaphoogte op de Pajero na. Namelijk een instaphoogte van 74,8 centimeter. Ook is de auto 4,5 meter lang, 1,75 meter breed en 1.67 meter hoog. De Outlander werd onder de naam Aitrek op de Aziatische markt verkocht. De Outlander is sinds 2001 op de markt en zijn momenteel bezig met de derde generatie. In deze derde generatie is er ook een plug-in hybride mogelijkheid die heel populair is in Nederland. Deze is ook al vaak als occasion beschikbaar.

Bekijk alle Outlander occasions

 

Waarom kiezen voor een Japanse auto met hoge instap?

Naast lichamelijk mankementen en ouderdom is een Japanse auto met hoge instap voor lange mensen ook erg prettig. Ook bij het hebben van kleine kinderen of kleinkinderen is het handig. U hoeft niet diep te bukken bij het (de)monteren van kinderzitjes of bij het vastklikken van gordels. Een hoge instap gaat vaak ook samen met een hoge zit. Met een hoge zit heeft u een beter zicht op de weg en dit betere zicht zorgt uiteraard voor nog meer veiligheid. Als u twijfelt, ga eens het gesprek aan met iemand met een auto met hoge zit. Diegene zal u ongetwijfeld ompraten. Mocht u toch nog meer informatie willen, wij staan voor u klaar!

Contact

 

Welke Japanse auto met hoge instap past het beste bij mij?

Onze lijst met Japanse auto’s met hoge instap bestaat vooral uit SUV’s en cross-overs. Er zijn echter ook wel kleinere auto’s met een hogere instap. De Verso S is hier een voorbeeld van. U kunt ook altijd auto’s van automerken overwegen die niet van een Japanse afkomst zijn. Peugeot en Citroen hebben ook een aantal mooie opties. Mocht U nog twijfelen over een auto uit deze lijst of overweegt u een auto van een ander merk. Maak een afspraak met ons en wij staan klaar om met u te sparren.

Afspraak maken

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×