Kapotte accu symptomen

Hoe zie ik dat de accu van mijn auto niet meer werkt?

Indien u accu defect is zult u dit merken aan de verminderde prestaties. De accu raakt bijvoorbeeld steeds sneller leeg dan voorheen of hij levert onvoldoende stroom om de energiebehoefte te voorzien. Kortom een constante te lage spanning. Onderstaand vindt u enkele symptomen van een kapotte accu:

Waarom loopt een accu leeg?

Door een te lage of te hoge laadspanning kan de accu van uw auto leeg raken. Bij een te lage laadspanning laadt de accu tijdens het rijden minder tot niet goed op. Een te hoge laadspanning kan leiden tot het opblazen van de accu.
Eén van de meest voorkomende redenen waarom de accu leeg is, is het vergeten uit te zetten van uw lampen. Is dit het geval? Neem dan contact met ons op en wij helpen u binnen enkele minuten weer op weg!

De symptomen van een kapotte accu

Onderstaand de vier meest voorkomende symptomen van een kapotte accu:

 • Een opgezwollen behuizing
  • Dit is een teken dat de accu te maken krijgt met een te hoge druk, dit komt meestal door een foute aansluiting. Wanneer de behuizing opgezwollen is dient uw accu vervangen te worden.
 • Corrosie rond de accupolen
  • Heeft u roest op de polen van uw accu? Dan is uw accu kapot. De roest ontstaat meestal door lekkage van het accuzuur. Dit is het gevolg van een chemische reactie tussen de accupool en de klem. Wanneer dit na het schoonmaken steeds weer terugkomt is dit een teken dat de accu slecht is.
 • Moeizaam starten
  • Draait uw startmotor niet of moeizaam rond? Check dan eerst uw accu. In de meeste gevallen is de accu de oorzaak van het slechte starten.
 • Het niet meer laden van de accu
  • De accu van uw auto wordt opgeladen tijdens het rijden. Indien de accu tijdens het rijden niet meer bijgeladen wordt komt de auto binnen een korte periode zonder stroom te zitten. Bent u niet zeker maar vermoed u dat dit het geval is kunt u dit controleren met een multimeter. Heeft u het juiste gereedschap niet in huis? Kom dan langs bij uw dichtstbijzijnde TOP Merkspecialist.

 

Nieuwe accu of oude vervangen?

Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. Op een onverwacht moment laat de accu u dan in de steek! Start uw auto niet? Dan is het bijna zeker dat de kapotte accu aan vervanging toe is. Doorrijden met een slechte accu kan bij verder gebruik ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren. Dit wordt dan ook ten zeerste afgeraden. U kunt in ieder geval een nieuwe accu kopen bij uw TOP Merkspecialist, zij monteren hem direct! De kapotte accu wordt ingeleverd en maatschappelijk verantwoord afgevoerd.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×