Mercedes met Renault motor

Welke Mercedes heeft een Renault motor? | TOP Merkspecialist in Mercedes-Benz

Het lijkt misschien verrassend dat een Duits luxemerk als Mercedes er ooit voor zou kiezen om een ​​Renault-motor te gebruiken. Renault-motoren zijn succesvol geweest in de Formule 1, maar hun merkwaarde is lang niet zo hoog als die van Mercedes. In welke modellen deze motoren gebruikt zijn leest u hier!

Mercedes zegt Renault dieselmotor vaarwel

Mercedes-Benz heeft sinds 2020 afscheid genomen van haar Renault dieselmotor in de A-Klasse, B-Klasse en CLA. In 2021 is er afscheid genomen van de samenwerking tussen Daimler en Renault, in dit jaar verkocht Daimler officieel de aandelen. Alhoewel dit niet het definitieve einde van de samenwerking betekende staat dit zeker op de planning.

Onderstaand lichten we acht Mercedes met een Renault motor uit die Mercedes in samenwerking met Renault heeft ontwikkeld.

  • Mercedes C200

De 1,6L diesel en 2,1L motor in de C200 was een direct gevolg van het feit dat Mercedes de hoogst mogelijke efficiëntienormen wilde bereiken. Deze normen trachten zij te behalen door de samenwerking met Renault.

Renault ontwikkelde een 1957 cc 4-cilinder motor met 160pk en 360Nm koppel. Het brandstofverbruik van de 1.6L motor is ook lager met een geschatte 4.2L/100km (56 MPG US)
De handgeschakelde versies van dit model bereikt nog betere resultaten met betrekking tot het brandstofverbruik van de auto. Tevens zijn ook alle andere technische aspecten van deze motor zijn behoorlijk indrukwekkend voor een instap-Mercedes C-Klasse.

  • Mercedes A180 & A200

In juni 2018 kwamen de A180 en de A200 op de markt. Deze twee modellen hebben veel overeenkomsten, maar zeker ook verschillen. Zo heeft de A200 meer vermogen, zo’n 30 PK. De vanaf prijzen starten vanaf €33.000 bij de A180 en €35.500 bij de A200. Eén tweedehands A-klasse is qua prijs wellicht interessanter.
Sinds de vorige generatie A-klasse wordt de instapdiesel aangedreven door de compacte Renault 1.5 dCi viercilinder motor. Dit tijdperk is in 2020 ten einde gekomen, sinds dan neemt een tot 116 PK geknepen variant van de olie gestookte 2,0 liter krachtbron van Mercedes-Benz zelf.

  • Mercedes Citan 

De Mercedes-Benz Citan is gemaakt op basis van de Renault Kangoo. Dit model wordt ook wel de “premium Kangoo” genoemd. Niet alleen de motor, maar ook de Omvang en inhoud zijn identiek aan elkaar. Enkel de prijs, motorisering en interieur verschillen. Tevens heeft Mercedes zelf wat aan de motoren gesleuteld om meer vermogen te kunnen leveren. De eerste versies van de Mercedes Citan kwamen uit in oktober 2012 en de laatste in maart 2020. Het maximale vermogen van de motor is 90 pk en de maximale koppel 210 Nm. De massa is 130 kg en de maximale snelheid 155 km/u. Voor de laatst uitgebrachte versie was de nieuwprijs 16.050 euro.

  • CLA 180 & 200

Jazeker, ook in de CLA ligt Franse techniek. De auto is voorzien van een 136 pk sterke 1,3 liter viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. Gebaseerd op de Renault Mégane. Voor zo’n € 2.200,- extra laat de fabrikant het blok 163 pk leveren en genereert de viercilinder Renault-motor 50 Nm meer aan koppel, wat de trekkracht op 250 Nm brengt.

  • Mercedes Vito

De 2015 Mercedes-Benz Vito met de 1.6 liter dieselmotor voor de 109 en 111 CDI is afkomstig uit de Renault Trafic. De 2.1 liter zoals o.a de 114 CDI is daadwerkelijk van Mercedes afkomstig en is in tegenstelling tot de eerder genoemde modellen achterwiel aangedreven.

  • Mercedes B160 & B200

De voorbije jaren bood Mercedes als instapmotor een 1.5-diesel van Renault aan onder de motorkap van zijn meest compacte modellen zo ook bij de Mercedes B-Klasse. Dit is vanaf 2020 niet meer het geval. Bij alle modellen met een basisdieselmotor ligt een 116 PK toegeknepen versie van de eigen viercilinder van 1.950 cc die voldoet aan de laatste Euro 6 diesel norm. Iedereen die voor de nieuwe basisdieselmotor kiest krijgt daardoor 20 Nm extra in vergelijking met de oude Renault-motor.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×