Piepende remmen

Ervaart u een piepend geluid tijdens het remmen en wilt u weten wat u hier tegen kan doen? TOP Merkspecialist weet hier als geenander raad mee!

U kunt piepende remmen over het algemeen eenvoudig verhelpen, maar hiervoor is regelmatig onderhoud noodzakelijk. In enkele gevallen is onderhoud ook niet voldoende, en adviseert de TOP Merkspecialist in uw regio u graag.

Hoe komt het dat uw remmen een piepend geluid maken?

De meest voorkomende oorzaak is slijtende remblokken, want remblokken slijten door het remmen van uw auto. Het piepende geluid komt doordat de slijtage indicator contact begint te maken met de rotor, wat dus leidt tot piepende remmen. Wanneer u uw remblokken niet tijdig vervangt bestaat te kans dat deze doorslijten. Sterker nog, de kans bestaat dat en groeven in de rotor ontstaan, wat zorgt voor hogere reparatiekosten. Noodzaak om tijdig naar de TOP Merkspecialist te gaan in uw eigen omgeving!

Piepende remmen verhelpen? Maak een afspraak!

Afspraak maken De TOP Merkspecialisten

 

Roestvorming kan ook een oorzaak zijn van piepende remmen. Roestvorming ontstaat wanneer er weinig tot niet gereden wordt in een auto. Dit probleem kan echter wel snel verholpen worden, door zelf steeds dieper te remmen tijdens het rijden. Dit zorgt voor reiniging van de remblokken, en zal het roest verdwijnen.

Zelf oplossen

U kunt proberen om uw remmen te verhelpen door uw remmen schoon te maken. Een klein steentje of ander vuil kan de oorzaak zijn. Wanneer dit de piepende remmen niet verholpen heeft, raden wij u sterk aan om een bezoek te brengen aan de TOP Merkspecialist bij u in de regio.

TOP Merkspecialist helpt u graag weer veilig de weg op!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×