Walnut Blasting

TOP Merkspecialist | Walnut Blasting | Walnoot Blasting

Bij Walnut Blasting word het inlaattraject door middel van walnootgranulaat gereinigd. Het vuil in het inlaattraject breekt hierdoor af en het metaal wordt niet beschadigd, het is dus 100% veilig!

Injectoren reinigen

De injectoren die gebruikt worden bij brandstof motoren met direct injectie brengen onder hoge druk brandstof in de cilinderkamer. Deze injectoren zitten rechtstreek in de cilinderkamer en worden tijdens het inspuiten aan hoge temperaturen bloot gesteld. Hierdoor kunnen de injectoren van binnen vervuild raken met roet. Deze roet is er maar op één echt uit de injector te krijgen en dat is door het gebruik van ultrasoon reinigen.

Bij ultrasoon reinigen worden de injectoren in een vloeistof bad gelegd en word met speciale gereedschap onder zeer hoge frequentie het roet uit de injector verwijderd. Dit is de roet die zorgt voor het verstoppen van de injector.

Werkwijze Walnut Blasting

Alvorens de Walnut Blasting wordt de in de computer van de auto gekeken of er foutcodes aanwezig zijn en naar meetwaarden waaruit een vervuild inlaattraject geconcludeerd kan worden.

Na de diagnose word het inlaatspruitstuk met injectoren verwijderd om de inlaatkleppen bloot te stellen. De inlaatkleppen worden per cilinder dicht gezet zodat er geen granulaat on de verbrandingskamer komt, de overige cilinders worden afgedicht.

Nu begint de Walnut Blasting. Na het dichtzetten van de inlaatklep word het inlaattraject per cilinder schoongemaakt. Het walnoot granulaat word tegen de inlaatklep en het inlaat kanaal gestraald om de het vuil te verwijderen. Door de zachte eigenschap van het walnoot granulaat raakt het metaal niet beschadigd en word het niet opgeruwd. Als de eerste cilinder schoongemaakt is word de volgende cilinder gesloten om deze vervolgens op dezelfde wijze te reinigen totdat alle cilinders zijn gereinigd.

Na het stralen worden de pakkingen goed bekeken en indien nodig vervangen. Vervolgens worden de injectoren en het inlaatspruitstuk opnieuw gemonteerd en word alles nog een goed na gelopen. Hierna volgt een opnieuw een kijkje in de computer van de auto om foutcodes uit te lezen en de meetwaarden opnieuw te bekijken. Vervolgens word er een proefrit uitgevoerd.

Bij een succesvol resultaat loopt de motor beter en heeft deze een stuk van zijn oude vermogen er bij gekregen.

Voorbeeld Walnut Blasting

Preventief onderhoud is een kunst, en wij houden hier van.
Onlangs werd een Audi A3 met 1.4 TFSI motor bij ons aangemeld voor een check-up van de vervuiling van de inlaatkleppen. Met 150.000 km ervaring is er d.m.v. endoscopisch onderzoek een duidelijke hoeveelheid koolafzetting te zien op de inlaatkleppen en dus word het advies: Walnut Blasting!
Walnut Blasting Telescopisch onderzoek Vervuild inlaattraject
Door ons specialisme in de TFSI en TSI motoren kunnen wij in dit geval een complete service aanbieden, bestaande uit;
  • Het reinigen van de inlaatkleppen
  • Het testen van de injectoren op sproeibeeld, totale opbrengst, eventuele lekkages bij restdruk en stroombeeld.
  • Bij goedkeuring van de injector test worden deze aangestuurd gereinigd in een voorverwarmd ultrasoon bad en voorzien van revisie set.
Na het uitvoeren van de behandeling schroeit deze A3 weer met compleet heldere verbranding over de snelwegen.
Ook benieuwd naar de voordelen van een schoon inlaattraject of interesse in een voorafgaande diagnose van uw motor neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Resultaat na walnut blasting Vervuilde injectoren Schone injector

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×