Wat is Apple CarPlay?

U ziet het vast steeds vaker voorbij komen, de optie Apple CarPlay. Weet u niet precies wat dit inhoudt? Wij leggen het haarfijn voor u uit!

Geen telefoon meer in uw handen tijdens het rijden, maar wel de gemakken van uw telefoon in de auto, klinkt fijn hè! Nou, wij hebben goed nieuws! De meeste jong gebruikte auto's beschikken namelijk over Apple CarPlay, die deze voordelen mogelijk maakt! Wij leggen u haarfijn uit wat Apple CarPlay is en hoe het precies werkt.

Bekijk nu onze voorraad occasions, vragen over bepaalde modellen of Apple Carplay? Neem contact op!

Wat is Apple CarPlay?

Apple CarPlay werd gelanceerd in 2014 en vond zijn eerste toepassing in de imposante Ferrari FF. Sinds ongeveer 2016 heeft het zijn weg gevonden richting de meeste personenwagens. Apple CarPlay is een manier waarmee je je telefoonscherm als het ware kunt weergeven op het scherm van uw infotainment systeem van uw auto, zoals u hierboven kunt zien. U kunt bijvoorbeeld bellen, navigeren en naar uw favoriete muziek en podcasts luisteren. Er zijn verschillende handige apps beschikbaar voor Apple CarPlay, zoals: Waze, Google Maps en Spotify. Ook kunt u op een veilige manier whatsappen, met behulp van spraakinvoer via de microfoons in de auto.

Dus, hoe werkt het?

U heeft twee dingen nodig. Een Apple iPhone met IOS 13 of hoger en een Auto die beschikt over een multimedia systeem met Apple CarPlay. Om te weten of u IOS 13 of hoger heeft geïnstalleerd op uw iPhone, pakt u uw iPhone erbij, ga naar “Instellingen”, dan naar “Algemeen” en dan naar “Info”. Als de Softwareversie hoger is dan 13.0.1 hoeft u niks te doen, anders moet u uw software updaten. Benieuwd of een auto beschikt over een infotainment systeem die “Apple-proof” is? Bekijk dan deze handige lijst van Apple om te kijken of de auto beschikt over deze handige optie.

Bent u een Android-gebruiker? Niet getreurd, voor alle Android gebruikers is er Android Auto, wat werkt volgens dezelfde principes

Op zoek naar een auto die beschikt over deze “must-have” optie, bekijk dan snel onze voorraad! Heeft u nog steeds vragen over Apple CarPlay, of weet u niet zeker of een auto beschikt over deze optie? Neem dan contact met ons op!

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×