Airco auto werkt niet

De airco van uw werkt niet meer, wat te doen? TOP Merkspecialist geeft u 5 tegen een niet werkende airco!

De airconditioning van uw auto wordt niet koud. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het filter van de airconditioning kan verstopt zitten, maar het kan ook een technisch probleem zijn.

De airco werkt niet meer

Het is moeilijk om precies te zeggen wat er aan de hand kan zijn met uw airconditioning zonder meer informatie te hebben. Een niet werkende airco kan verschillende oorzaken hebben.

Als de airco helemaal niets meer doet is een bezoek aan TOP Merkspecialist onvermijdelijk. Een oorzaak kan zijn dat de compressor kapot is wat een prijzige reparatie is die kan oplopen tot € 1.000,-. Niet alleen moet het onderdeel vervangen worden, het hele systeem dient ook nog eens doorgespoeld te worden.

Kapotte bedrading of een kapotte zekering kunnen ook defecten in uw airco veroorzaken. Een andere reparatie betreft de verdamper. Als die vervangen moet worden, kost dat al gauw tegen de € 800,-.

 

Kapotte airco auto zelf oplossen

Er zijn enkele dingen waar u naar kunt kijken om te proberen het probleem op te lossen:

  1. Controleer of de airconditioning is ingeschakeld en of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld. Controleer de voorkant van de condensor.
  2. Controleer of de binnen- en buitenunits van de airconditioning voldoende stroom krijgen. Controleer de zekeringen goed. De gebruikelijke locaties van de zekeringen zullen onder de motorkap, in de kofferbak of onder het stuur zijn.
  3. Controleer of de filters van de airconditioning schoon zijn. Verstopte filters kunnen ervoor zorgen dat de luchtstroom beperkt is, wat kan leiden tot een slechte prestatie van de airconditioning. Zorg ervoor dat alle luchtventilatieroosters gecontroleerd worden door ze helemaal open te zetten.
  4. Controleer of de buitenunit vrij is van obstakels zoals bladeren of stof. Als de buitenunit geblokkeerd is, kan dit ook leiden tot een slechte prestatie van de airconditioning.
  5. Als de airconditioning helemaal niet werkt, kan het zijn dat er een probleem is met het koelsysteem. In dit geval is het wellicht nodig de TOP Merkspecialist in te schakelen om het probleem op te lossen.

Als u niet zeker weet wat u moet doen of als de bovenstaande stappen niet helpen, neem contact op met de TOP Merkspecialist.

 

Airco wordt niet koud

Er zijn een aantal redenen waarom uw auto’s airconditioning niet koud kan worden:

  1. De koelvloeistofniveaus zijn te laag. Controleer de niveaus en vul aan als dit nodig is. Als de airco veel minder koelt dan gebruikelijk, dan kan het zijn dat de druk is weggevallen door te weinig koelingsvloeistof. Bijvullen verhelpt het probleem.
  2. De compressor van de airconditioning werkt niet. De compressor is het hart van het koelsysteem en zorgt ervoor dat de koelvloeistof rondgaat. Als de compressor niet werkt, kan de airconditioning niet koud worden. Wanneer de compressor defect is zult u rare, ongebruikelijke geluiden horen.
  3. De airconditioningfilters zijn verstopt. Controleer de filters en vervang ze indien nodig. Wanneer het interieurfilter vies is kan de airco niet meer goed werken.
  4. De koelkring is lek. Als er een lek is in de koelkring, kan de koelvloeistof weglopen en kan de airconditioning niet koud worden.
  5. Er is een elektrisch probleem. Controleer de zekeringen en de stekker van de airconditioning om te zien of deze goed aangesloten zijn.

Als u niet zeker weet wat u moet doen of als de bovenstaande stappen niet helpen en de airco auto van uw auto nog niet werkt neem contact op met de TOP Merkspecialist.

 

Vieze lucht uit de airco

Wanneer bacteriën en schimmels in uw airco zitten, kan dat het beste door een TOP Merkspecialist opgelost worden. Het reinigen van het aircosysteem is niet heel prijzig, maar het betekent wel dat u zelf mogelijk last heeft gekregen van die bacteriën of schimmels. Een muffe lucht uit uw airco kan ook duiden op een lekkage, waar hoogstwaarschijnlijk het interieurfilter vervangen moet worden.

Schimmels en bacteriën krijgen de kans zich in de verdamper van de airco te nestelen als deze niet goed droogt. Die verdamper zit op een donkere plek en wordt bij een ingeschakelde airco koud en dus vochtig door condens uit de buitenlucht.

 

 

Wordt uw auto nou niet warm? Als uw auto niet warm wordt dan zit het probleem waarschijnlijk in de airco. Een andere oorzaak is dat er te weinig koelvloeistof in de auto aanwezig is, waardoor uw auto niet warm wordt. Lees hier direct wat u kunt doen wanneer de airco van uw auto niet werkt.

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×