Auto koel houden

Auto Koel houden in de zomer | TOP Merkspecialist

De zomer is een tijd van het jaar waarin het weer vaak warm en zonnig is. Terwijl sommige mensen genieten van de zon en de warmte, kan het voor anderen een uitdaging zijn om zich comfortabel te voelen in de hitte, vooral in uw auto.

Auto koelen zonder airco

Als uw auto geen airconditioning heeft, zijn er nog steeds verschillende manieren om uw auto koel te houden tijdens warme dagen. Deze verschillen echter weinig van de algemene tips om uw auto koel te houden in de zomer.

Bij warm weer kan de temperatuur in uw auto snel oplopen. Er zijn verschillende manieren om uw auto koel te houden in de zomer. Onderstaand vindt u enkele tips om uw auto geen sauna te laten worden:

  1. Parkeer uw auto zoveel mogelijk in de schaduw – Zoek een plekje in de schaduw om uw auto te parkeren. Dit zal helpen om de temperatuur in de auto te verlagen.
  2. Gebruik een zonnescherm – Plaats een zonnescherm op uw voorruit om te voorkomen dat direct zonlicht uw auto binnendringt. Hiermee voorkomt u niet alleen dat de warmte uw auto binnen kan schijnen, ook beschermt u uw interieur tegen zonneschade.
  3. Laat de ramen op een kier staan -Door de ramen op een kier te laten staan laat u de warme lucht ontsnappen en koele lucht binnen. Zorg er wel voor dat u uw ramen niet te ver open heeft staan en dat uw auto veilig staat tegen inbraak.
  4. Laat uw airconditioning regelmatig controleren – Zorg ervoor dat uw airconditioning regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en uw auto koel houdt. Tijdens de airco controle wordt het koelsysteem gecontroleerd en indien nodig bijgevuld, het luchtfilter vervangen en de condensor en de verdamper schoongemaakt. Het wordt aangeraden om de airco controle jaarlijks uit te voeren of om de 2 jaar, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van uw airconditioning en de leeftijd van uw auto.
  5. Gebruik lichtgekleurde stoelhoezen – Donkere kleuren absorberen meer warmte dan lichte kleuren. Gebruik daarom lichtgekleurde stoelhoezen om de warmte in uw auto te verminderen.

Auto Koelen? koel ook u zelf!

Om comfortabel te blijven in de zomerse hitte, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Er zijn al enkele beschreven hierboven. Maar het is niet alleen belangrijk om uw auto koel te houden, houdt vooral ook u zelf koel! Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende water mee te nemen als u een lange rit gaat maken. Indien u in de file komt is het belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Met deze tips, kunt u uw auto koel houden en comfortabel rijden in de zomer.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×