Auto ontvochtigen

Beslagen ruiten? | TOP Merkspecialist | Auto ontvochtigen

TOP Merkspecialist geeft u enkele tips om beslagen ruiten tegen te gaan!

Vervang uw interieurfilter

Een verstopt interieurfilter kan vocht in de auto veroorzaken. Stof en vuil zorgen ervoor dat de lucht niet langer optimaal kan circuleren. Ook is er een verhoogde kans op bacteriën in uw auto. Voor het geld hoeft u het niet te laten, een nieuwe filter begint al vanaf €25,- exclusief arbeidsloon. Uw TOP Merkspecialist raadt aan om uw interieurfilter elk jaar of om de 15.000 kilometer te vervangen.

In de koude en natte seizoenen krijgt u als automobilist vaker te maken met beslagen ruiten. Met de airconditioning van uw auto gaat dit meestal snel weg, echter indien u geen airco heeft kunt u flink aan het poetsen! Wanneer de temperatuur dan ook nog eens onder het vriespunt komt, kan het zelfs voorkomen dat u de binnenkant van uw autoruit moet krabben. Hoe kan dit en wat kunt u er tegen doen? Wij geven u tips voor het auto ontvochtigen.

Auto ontvochtigen

Maak uw auto schoon

Wanneer er veel vuil of blad op uw auto ligt is het belangrijk dit voor vertrek te verwijderen. Het vuil of blad zorgt er namelijk voor dat de afvoerkanalen van uw auto verstopt raken en het water zich kan ophopen op uw auto. Dit kan op den duur bij de wat oudere auto’s gaan doorlekken. Zorg er daarom voor dat vooral tussen de voorruit en de motorkap, in het zonnedak en aan de achterkant van uw auto geen vuil of blad zit.

Airco bijvullen

Zet uw airco aan

De airco is niet alleen handig bij hoge temperaturen, ook bij winterse omstandigheden komt uw airconditioning goed van pas! Uw airco zorgt ervoor dat de vocht uit de lucht onttrokken wordt, dus ook de vocht op de binnenkant van uw ramen. Gebruik uw airco dus het hele jaar door. Dat is tevens ook beter voor de levensduur van de airconditioning zelf. Dit smeert namelijk de afdichtingen en voorkomt vieze luchtjes en bacteriën.

 

Auto ontvochtigen? Koop een vochtvreter

Een vochtvreter trekt namelijk al het vocht uit de lucht aan en zorgt er zo voor dat je auto minder vochtig is. Onmisbaar in de auto wanneer u geen airco heeft. Het helpt tegen beslagen ruiten, schimmel, bacteriën, roest en nog veel meer nare bijkomstigheden van een vochtige auto. De vochtvreter is al verkrijgbaar vanaf slechts een paar euro, maar voorkomt een hoop narigheid en helpt  uw auto te ontvochtigen. Een geschikte auto-ontvochtiger is bijvoorbeeld van het merk Pingi, deze is verkrijgbaar in de bouwmarkt bij u in de buurt. Een klein zakje van 300 gram en de perfecte oplossing om het vochtprobleem in uw auto op te lossen.

Tijdig onderhoud voorkomt vocht in uw auto

Het is belangrijk dat uw auto tijdig onderhouden wordt. De rubbers en pakkingen dien namelijk goed onderhouden te worden zodat deze niet poreus worden. Dit kunt u zelf doen door bijvoorbeeld vaseline op de rubbers te smeren, maar uw TOP Merkspecialist kan u hier ook mee helpen of in adviseren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Contact Zoek een Merkspecialist in de buurt

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×