Auto voor lange mensen

Als je lange benen hebt, kan het soms moeilijk zijn om een auto te vinden die comfortabel is voor uw rijstijl.

Gelukkig zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten bij het kiezen van een auto wanneer u lang bent.

Tips voor lange mensen

Een aantal tips voor het kiezen voor een auto voor lange mensen:

  1. Kijk naar de beenruimte: Zorg ervoor dat u genoeg ruimte heeft om uw benen uit te strekken in de auto. Dit is vooral belangrijk wanneer u lange ritten maakt, zodat u niet teveel last krijgt van stijve benen.
  2. Zoek naar verstelbare zitplaatsen: Veel auto’s hebben verstelbare zitplaatsen, wat betekent dat u de zitting naar voren of naar achteren kunt verplaatsen om meer of minder ruimte voor uw benen te creëren. Let wel op bij elektrische stoelen, want vaak zitten de motoren van de stoelen onder de stoel waardoor de stoel verhoogd moet worden.
  3. Kijk naar het dak: Als u erg lang bent, kan het fijn zijn om een auto te hebben met een hoog dak, zodat u genoeg hoofdruimte heeft als u zit. Vermijd daarom auto’s met een schuif- of panoramadak. De luxe opties zorgen voor enkele centimeters verschil, waardoor het vaak voorkomt dat u net niet comfortabel kan zitten.
  4. Controleer de hoogte van het stuur: Zorg ervoor dat het stuur op een comfortabele hoogte voor u zit, zodat u niet teveel hoeft te buigen of te strekken om het te kunnen bereiken.
  5. Sport- en comfort stoelen: De optie van sport- en comfortstoelen is voor lange mensen van belang. Bij een sport- of comfortstoel is de zitting van de stoel te verlengen en het vaak mogelijk om de stoel te verlagen. Wanneer u lang bent en de mogelijkheid heeft raadt de TOP Merkspecialist dit aan.
  6. Probeer verschillende auto’s uit: Het is belangrijk om verschillende auto’s uit te proberen voordat u een aankoop doet, zodat u zeker weet dat u een auto aanschaft die comfortabel is voor u. Het is altijd een goed idee om verschillende auto’s uit te proberen om te zien wat het beste bij u past. Zoek naar modellen met een ruim interieur en verstelbare zitplaatsen om ervoor te zorgen dat u genoeg ruimte heeft om uw benen uit te strekken en comfortabel te zitten.

Het is trouwens een misverstand om te denken dat grotere auto’s ook automatisch beter geschikt zijn voor lange mensen. Sommige kleinere auto’s hebben meer been- en hoofdruimte dan bepaalde hoge cross-overs.

 

De beste auto’s voor lange mensen

Om u een handje te helpen zetten we een aantal auto’s op een rijtje die plaats bieden aan lange mensen. Er zijn een aantal auto’s die bekendstaan om hun ruime interieur en die daarom geschikt zijn voor lange mensen. Klik op uw gewenste occasions en wellicht staat uw volgende auto tussen het aanbod van de TOP Merkspecialisten. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

Geschikte auto voor lange personen

1. Volkswagen Polo

Bij auto’s voor lange mensen denkt u misschien niet in de eerste plaats aan een Volkswagen Polo. Toch is deze compacte hatchback verrassend ruim.

 

2. Mini One

Ook een Mini Cooper hoort tot de ruimste auto’s in zijn segment als het aankomt op been- en hoofdruimte. Daarbij is het een van de weinige 3-deurs hatchbacks die er nog over zijn. Het voordeel is dat 3-deurs auto’s langere deuren hebben.

 

Geschikte auto voor lange personen

3. Seat Leon

Deze auto zit een segment hoger. Een 3-deurs versie is er helaas niet meer, maar in de 5-deurs Leon heeft u genoeg hoofd- en beenruimte. Zelfs wanner u bovengemiddeld lang bent.

 

4. Skoda Superb

In deze grote Skoda zit uniet alleen voorin riant, ook achterin kunnen lange mensen fatsoenlijk zitten.

 

5. Volvo XC60

Uiteraard zijn er ook SUV’s die uitstekend geschikt zijn voor lange mensen. Dit is in alle opzichten een ruime auto, waarin ook langere bestuurders makkelijk passen.

 

6. Hyundai i30

Eén van de beste hatchback auto voor lange mensen. Deze auto heeft veel beenruimte voorin en staat bekend als zeer veilig.

 

Auto voor mensen die lang zijn

7. Ford Focus

De best sturende auto voor lange mensen. De krachtige, nieuwe en sportieve auto is uitermate geschikt auto voor lange mensen.

 

8. Hyundai i30

Eén van de beste hatchback auto voor lange mensen. Deze auto heeft veel beenruimte voorin en staat bekend als zeer veilig.

 

9. Mazda CX-5

Deze auto met hoge instap is ideaal voor lange mensen. De comfortabele stoelen zijn speciaal voor lange mensen. Bent u benieuwd naar meer auto’s met hoge instap?

 

10. Mercedes-Benz E-Klasse

Deze luxe comfortabele auto is geschikt voor lange mensen. Het ruime comfort is geschikt voor het hogere segment in de samenleving. Met de Mercedes E-klasse heeft u niet alleen een zee van ruimte, u rijdt ook in alle comfort. De E-klasse wordt niet voor niets zo vaak als taxi ingezet.

Auto voor lange mensen

11. Dacia Sandero

De beste budgetauto voor lange mensen met een prima prijs- kwaliteitsverhouding. Veel ruimte voor- én achterin en daarom de prima gezinsauto.

 

12. Volkswagen Up!

Een ideale stadauto voor lange mensen. Deze auto heeft verassend veel beenruimte door de lange wielbasis.

 

13. Audi

Deze luxe middenklasse auto heeft een ruim interieur en biedt voldoende beenruimte voor lange passagiers.

 

14. Suzuki Swift

De nieuwe generatie Swift is verassend ruim en daarom een uitermate geschikte auto voor lange mensen.

 

Occasion voor lange mensen

15. Subaru Forester

De Subaru Forester heeft een hoge instap en is uitermate geschikt voor lange personen die opzoek zijn naar een auto.

 

 

Voor een auto voor lange mensen gaat u naar de TOP Merkspecialist!

 

Auto’s met hoge instap

Auto’s met hoge instap zijn vaak geschikt als auto voor lange mensen. De TOP Merkspecialist heeft de beste auto’s met hoge instap al voor u op een rijtje gezet.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×