B stand automaat

Waar is die B-stand nou precies voor?

Nu er steeds meet auto's met een automatische transmissie worden verkocht, horen wij steeds vaker de vraag; "Waar is nou die 'B' precies voor? Wij leggen het uit!

Wilt u ook weten wat een “DSG” precies is? Kom er nu achter!

De B stand

Er is een relatief simpele uitleg voor deze mysterieuze “B stand” in uw automaat. De B staat namelijk voor “Brake”, wat uiteraard rem betekent. In deze “Brake” stand, zal de auto meer op de motor afremmen. Dit is vooral handig in auto’s die elektrisch of deels elektrisch (hybride) zijn. In deze auto’s zorgt het namelijk voor een boost in de regeneratie van elektriciteit in de batterij. Er komt dus sneller stroom terug in de batterij. Heeft u geen elektrische of deels elektrische auto, maar wel een “brake” stand in uw versnellingsbak?

Dat kan, het heeft namelijk nog meer functies. Deze zijn vooral handig voor de avonturiers onder ons. Omdat de auto dus afremt op de motor in deze stand, raken je remmen ook niet overbelast als u in de bergen rijdt met uw bolide. Het draagt dus niet alleen bij aan de regeneratie van elektriciteit, maar ook aan de verkeersveiligheid. In Nederland zult u deze functie niet veel gebruiken als u geen (deels) elektrische auto heeft, maar vanaf nu weet u in ieder geval wat de B stand in uw automaat betekent. Dat draagt weer bij aan een goede nachtrust!

Benieuwd naar of geïnteresseerd in een auto met een automatische versnellingsbak? Wij hebben veel automaten op voorraad, dus neem snel een kijkje tussen ons aanbod! Voor vragen of een proefrit neem contact op met uw TOP Merkspecialist!

Aanbod automaat

Vind uw TOP Merkspecialist

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×