DSG Automaat

DSG Automaat of DSG Bak

Wat is een DSG Automaat?

De DSG automaat is een automatische versnellingsbak met een zogenaamde “dubbele koppeling”. U rijdt hem gewoon als een normale automaat, echter is de DSG veel sneller dan een conventionele automaat, later meer hierover. De DSG is bekend als acroniem van de automatische versnellingsbakken die we vinden in veel auto’s uit de VAG-groep. Van Volkswagen Golf tot Audi Q3 en van Porsche Panamera tot SEAT Arona, verscheidene modellen uit de VAG-groep bezitten deze automaat, al dan niet met een ander acroniem. En dat deze versnellingsbak zo veel gebruikt wordt is niet voor niks!

De voordelen van een DSG Automaat

Er kleven verschillende voordelen aan deze automaat, de DSG is meestal zuiniger dan een handgeschakelde versnellingsbak, dit komt doordat de DSG het mogelijk maakt om de motor efficiënter te gebruiken door supersnel door te schakelen. Vaak hebben DSG’s ook meer versnellingen dan een normale versnellingsbak. De meeste DSG varianten hebben er 7 of 8, dit maakt het mogelijk om de motor in een lager toerental te laten werken, wat dus ook goed is voor het verbruik.

Hoe werkt een DSG Automaat?

De DSG werkt supersnel en vlijmscherp. Dit komt door de werking van de dubbele koppeling. De computergestuurde koppeling kan versnellingen als het ware ‘klaar zetten’ voor gebruik en supersnel inschakelen. Hierdoor schakelt een DSG dus veel sneller dan de meest ervaren bestuurders in een handgeschakelde auto. De DSG is te regelen door de flippers achter het stuur, geïnspireerd door de Formule 1. Dit is niet alleen handig, dit is ook nog eens er leuk om te doen, zeker bij een auto met sportieve rijeigenschappen. Uiteraard is de automaat ook volledig automatisch te rijden.

Dus er zit een koppeling in een auto met DSG?

Ja, aan een koppeling ontkom je niet, of je nou een auto rijdt met of zonder automaat. Het koppelingspedaal ontbreekt wel, dus u rijdt hem echt als een normale automaat. De linkervoet kan dus de gehele reis lekker niks doen en dat is heerlijk! Zeker in de file of in stedelijke gebieden.

Dus, overtuigd?

De automatische versnellingsbak wordt steeds populairder. Dit is ook te merken aan het tweedehands aanbod. Onze Merkspecialisten bieden heel veel auto’s aan met een automaat. DSG’s, maar ook normale automatische bakken! Wilt u meer weten over de DSG automaat of over de automatische versnellingsbak in het algemeen? Neem dan contact op met een TOP Merkspecialist bij u in de buurt. Al overtuigd van de automaat? Bekijk dan het aanbod van onze Merkspecialisten!

 

Zoek uw TOP Merkspecialist

Aanbod 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×