Dashboard lampje driehoek met uitroepteken

Een brandend lampje betekent vaak weinig goeds. Maar wat houden deze dashboard lampjes precies in?

En specifiek het lampje met een uitroepteken. TOP Merkspecialist legt het u uit!

Brandt uw dashboard lampje driehoek met uitroepteken?

Dit duidt op een probleem met een elektrisch onderdeel. Het dashboardlampje driehoek met uitroepteken gaat namelijk branden als er een defect is met een elektrisch onderdeel in de auto. Het is een algemene waarschuwing en om deze te specificeren dient de auto uitgelezen te worden. De auto wordt door de storing vaak beperkt bruikbaar, of kan zelfs helemaal niet meer functioneren. Als dit lampje gaat branden moet er, indien mogelijk, direct naar een TOP Merkspecialist worden gereden.

Wat betekent het dashboard lampje driehoek met uitroepteken? Dit betekent dat er een storing is met het elektrische systeem. Zoals hierboven reeds uitgelegd dient u dan z.s.m. naar de TOP Merkspecialist te gaan. Maar dit is vaak niet het enige probleem. Dit lampje komt vaak niet alleen, er gaat namelijk meestal nog een lampje branden. Dit lampje geeft meestal de oorzaak van het probleem weer.

dashboard lampje driehoek met uitroepteken

Kan je doorrijden met deze melding? Ons advies is om niet door te rijden met deze melding. Het is lastig te zeggen omdat het een algemene foutmelding betreft, echter is het niet verstandig om nog grote afstanden af te leggen met deze melding.
Betreft het slechts een achteruitrij sensor die stuk is, dan is het geen probleem om verder te rijden. Pas dan wel op met inparkeren ;). Als de stuurhoeksensor kapot is, is het zaak deze zo snel mogelijk te laten repareren. Als het niet te ver is, rijd dan voorzichtig naar de dichtstbijzijnde garage.
Als u niet precies weet waarom het dashboardlampje met driehoek en uitroepteken brandt, kunt u voor de veiligheid uw auto beter parkeren. Als het een groter probleem is, kan het namelijk meer schade aanrichten. Neem dus geen risico en parkeer de auto en bel naar uw TOP Merkspecialist.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×