De nieuwe Mercedes AMG One – 1.000PK Sterk

Begin juni presenteerde Mercedes-Benz haar nieuwe AMG One. Een sportwagen met een dikke Formule 1 motor en meer dan duizend PK!

Het motorblok in de nieuwe Mercedes AMG One is een afgeleide van het blok dat in 2016 werd gebruikt. Een 1.6 liter motor met hybridetechniek. Hierbij heeft het Formule 1 team de AMG monteurs ondersteunt. Door ondersteuning van een viertal elektro motor komt het totaal uit op een vermogen van 1.063 PK.

AMG ONE

Foto: Mercedes-AMG

In 2017 toonde Mercedes al de eerste beelden van de verwachte AMG One, echter viel het erg tegen om de Formule 1 motor zo om te bouwen dat hij een heel auto leven mee kan gaan. De blokken zijn erg betrouwbaar enkel niet voor de levensduur van een personenauto.  De motor draait op zn max zo’n 11.000 toeren per minuut, uitzonderlijk voor een auto op de openbare weg.

Scheuren met DRS

De Mercedes-AMG ONE sprint in 2,9 seconden naar de 100 kilometer per uur. Na 15,6 seconden vol gas kun je de 300 kilometer per uur aantikken. Een echte krachtpatser dus!
Het stuurwiel lijkt op het exemplaar dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg in hun handen hadden. Met een druk op de knop kan – net als bij een echte Formule 1-auto – het drag reduction system (DRS) worden ingeschakeld.

DRS AMG One

Foto: Mercedes-AMG

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×