Problemen tweedehands elektrische auto

Dit zijn de mogelijke problemen bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto?

Er komen steeds meer gebruikte elektrische auto’s op de markt. Maar hoe vind je een goede tweedehands auto en wat zijn de risico’s en zwakke punten? TOP Merkspecialist legt het u uit!

Tweedehands elektrische auto kopen

Wilt u een elektrische auto aanschaffen? Vaak heeft de aanschaf met factoren zoals geld, levertijd, actieradius en geduld te maken. Vandaar dat er steeds vaker voor een tweedehands elektrische auto wordt gekozen. Wat zijn de problemen van een tweedehands elektrische auto? Waarom dit wel, maar geen goed idee is, verteld TOP Merkspecialist u zorgvuldig.

 

Extra opties elektrische auto

Veel voorkomende elektrische auto’s zoals de BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe, Volkswagen ID3, Tesla’s Model 3 en Model S of de  zijn tweedehands goed verkrijgbaar. Voor sommigen een nadeel: persoonlijke- en extra opties zijn niet bij te bestellen. Zorg er daarom voor dat u hier in uw zoekproces nauwkeurig aandacht aan geeft.

 

Actieradius en laadsnelheid

Kijk wat de actieradius van uw wellicht toekomstige elektrische auto is. Rijdt u dagelijks maar een paar kilometer naar het werk, heeft niet per se een grote accu nodig. Een andere factor om rekening mee te houden is de laadsnelheid. Dat wil zeggen: de auto kan worden getankt met gelijkstroom (DC) en laadvermogens van meer dan 50 kWh. Dit is ook enkel van belang wanneer u veel kilometers rijdt en vaak moet opladen.  Bij oudere modellen tweedehands elektrische auto’s is het soms niet mogelijk om te snelladen.

 

Leeftijd van de accu tweedehands elektrische auto

Vaak zal het voorkomen dat u twijfelt over de leeftijd van de accu van een gebruikte elektrische auto. Vaak stellen fabrikanten u gerust en zullen zij een lang garantietermijn voor de batterij bieden. Het minimale bij iedere elektrische auto is bijna altijd acht jaar. Accu’s kunt u laten testen en zijn in veel gevallen zelfs te repareren in het geval van een defect.

 

Laat de accu testen

Het is over het algemeen aan te raden om de accu te laten testen voordat je een elektrische occasion aanschaft. Iedere TOP Merkspecialist zal dit voor u doen voordat u een tweedehands elektrische auto koopt. Vraag hier altijd naar bij de aanschaf van een elektrische auto. Op deze manier voorkom je problemen bij een elektrische tweedehands auto.

 

Zwakke punten elektrische auto

Elektrische auto’s hebben specifieke eigenschappen die kunnen leiden tot verhoogde slijtage. De banden op de aandrijfas slijten soms zeer snel door het extreme koppel van de motor. Het chassis heeft het zwaar te verduren door het hoge gewicht, met alle slijtage van dien. Te vaak snelladen belast de batterij bovenmatig, waardoor hier ook een probleem kan ontstaan wat tot capaciteitsverlies kan leiden.

 

Wilt u verzekerd zijn van een kwalitatief goede tweedehands elektrische auto zonder problemen? Vraag de TOP Merkspecialist bij u in de buurt!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×