De meest voorkomende Volkswagen ID3 problemen

Heb je last van problemen met jou Volkswagen ID3? Er zijn de afgelopen periode steeds meer verschillende problemen opgedoken. Wij lichten ze voor je toe.

Wij van TOP Merkspecialist helpen je graag met deze Volkswagen ID3 problemen. In dit artikel lees je een aantal oorzaken maar uiteraard ook oplossingen voor deze problemen.

Het ontstaan van de Volkswagen ID3

De Volkswagen ID3 is een volledige elektrische compacte middenklasser. Hij werd voor het eerst getoond in 2016, in Parijs. Echter ging de auto pas vanaf 2020 in productie. Deze ID3 wordt in 3 verschillende batterijuitvoeringen verkocht, namelijk eentje met 48, 62 en 82 kWh capaciteit. Echter is hier slechts 45, 58 en 77 kWh bruikbaar. Het bereik van deze 3 is 330, 420 en 550km volgens Volkswagen zelf. Echter is dit weer heel afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden. In 2020 zijn er ongeveer 55 duizend stuks verkocht. In 2021 liep dit aantal op tot bijna 73 duizend. Ook werden er in China een aantal verkocht. De nieuwprijs van de ID3 is vanaf €43.990,- . Dit bouwt zich uiteraard flink op met een duurder pakket en een aantal opties.
Desondanks een aantal problemen van de Volkswagen ID3 zijn er ook heel veel mensen enorm te spreken over de ID3. Hij ligt namelijk als een blok op de weg, drempels zijn met hoge snelheden goed te doen en hij stuurt vlot. Verder is het ook gewoon een auto met een leuk uiterlijk, mooie unieke 20 inch wielen en ook mooi getint glas. Daarom toch geïnteresseerd?

Bekijk alle ID3 occasions

 

Brandende dashboardlampjes bij de Volkswagen ID3

Een aantal terugkomende brandende dashboardlampjes bij de ID3 zijn onder andere de waarschuwingslampje voor de veiligheidsgordel. Het branden van dit lampje komt vaak door een stroring in de aanwezigheidssensoren in de stoelen. Deze herkennen een minimaal gewicht op een stoel. Het kan dus ook komen door een te zware tas of ander goed op de bijrijdersstoel of achterin. Ook kan de riemgespsensor defect zijn. Deze herkent het bevestigen van een gordel, als hier een defect is of een storing kan het ook zorgen voor een brandend dashboardlampje.
Naast dit lampje is het koelvloeistoflampje en het ABS lampje ook 2 veelvoorkomende brandende lampjes. Deze banden om de meest voor de hand liggende redenen. Wil je een van deze problemen verholpen hebben, wij helpen je graag!

Afspraak maken

 

Software problemen

Voor de introductiefase werd al snel bekend dat de ID3 al grote softwareproblemen waren ontstaan en dat er ook al grote zorgen waren rond de introductie. Dit zou gekomen zijn door een te snelle ontwikkeling van de software van deze auto. De reactie van Volkswagen waren een aantal grote updates. Echter kwam er vervolgens nog een lading met klachten over stroringen met de elektronica. Deze storingen waren soms zo erg dat de auto stil kwam te staan of dat de richtingaanwijzers niet meer functioneerden. De updates hebben veel van deze problemen verholpen maar tot op de dag van vandaag worden er nog steeds kinderziektes gevonden.

id3 problemen volkswagen

 

Actieradius en navigatie problemen

Naast de elektronische problemen klaagden de gebruikers ook over het (gebruiksgemak) van de navigatie/infotainment systeem en over de actieradius. Over het infotainment systeem was onder andere de klacht dat de connectie met telefoons regelmatig weigerde. Naast dit probleem liep het systeem ook regelmatig vast wanneer je een bestemming in wou voeren. Ook werkte de functie ‘laadstops automatisch toevoegen’ niet echt mee. Er ontstonden hierdoor foutmeldingen.

 

Waar kan je de problemen van een ID3 verhelpen?

Door het innovatieve van deze ID3 is er weinig zelf op te lossen. Een Top merkspecialist in Volkswagen kan jou hier het beste bij helpen. Er is namelijk bijbehorende speciale apparatuur nodig om enkele foutmeldingen uit te lezen en er is ook ervaring met deze auto aanwezig bij de monteurs.

Contact

 

Zie ook:

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×