De meest voorkomende Opel Crossland problemen

Heb je last van Opel Crossland problemen? Door de afgelopen jaren heen zijn er een aantal problemen bekend geworden bij ons.

Wij van TOP Merkspecialist helpen je graag met deze Opel Crossland problemen. In dit artikel lees je een aantal oorzaken maar uiteraard ook oplossingen.

Het ontstaan van de Opel Crossland (X)

Eind 2017 komt de Opel Crossland X op de markt als vervanger van de Opel Meriva B. Vervolgens verdween de X in de naam bij de facelift variant begin 2021. Het meest interessante van de Crossland is dat het een samenwerking tussen Opel en het Franse PSA is. Het onderstel is namelijk gelijk aan de Peugeot 2008 en de Citroën C3 Aircross. De benzinemotoren zijn afkomstig van PSA. De dieselmotoren dan weer niet. De benzinemotoren hebben beide een 1.2l cilinderinhoud maar een is uitgevoerd met een Turbo. De dieselmotor is een 1.6 CDTI. De grote concurrent binnen Opel is de Opel Mokka. De Mokka is echter wel beschikbaar met vierwieraandrijving. Maar welke Opel Crossland problemen zijn er eigenlijk?

 

Het onderstel van de Opel Crossland

Het onderstel waar Opel voor heeft gekozen heeft niet een al te beste reputatie. Er zijn geen klachten over de kwaliteit van het onderstel maar wel over hoe fijn de auto’s rijden. De Citroën C4 Cactus is een van de auto’s die er last van kan hebben maar de Peugeot 2008 ook. Volgens de rijders is de Crossland niet veel anders, vooral in de bochten is de auto niet heel fijn. Ook zorgen gaten in de weg voor veel chaos bij de Opel.

opel crossland x problemen

 

Brandende dashboardlampjes bij de Opel

Een aantal van de dashboardlampjes zien wij ook vaak terugkomen in de problemen. Het koelvloeistof lampje en het ABS lampje zijn de 2 meest voorkomende problemen. Deze zijn vrij simpel uit te lezen en te verhelpen bij een van onze TOP Merkspecialisten in Opel. Wat ook nog wel eens voor wil komen is het branden van het motorstoringslampje. Wij raden aan om met dit probleem zo snel mogelijk naar de garage te gaan in verband met veelvoorkomende sensor problemen. Het is vrij simpel op te lossen maar het kan nog veel verdere problemen veroorzaken. Als het niet om een sensor gaat, gaat het 9 van de 10 keer om een probleem in het injectiesysteem.

Zoek uw TOP Merkspecialist

 

De handbak met 5 versnellingen

Zoals we eerder in aangaven is er een mogelijkheid tot een 1,2 liter die turbo uitgevoerd is. Deze is er in 2 verschillende varianten, namelijk een 110pk/205nm en een 130pk/230nm mogelijkheid. Dit is voldoende kracht om de Crossland vooruit te krijgen alleen is de 110pk variant slechts gekoppeld aan een handbak met 5 versnellingen. Deze handbak schakelt volgens de gebruikers vrij vaag en zorgt ook voor een hoog toerental op de snelwegen. De 130pk variant wordt uitgevoerd met een beter schakelende 6 bak, de prijs loopt hierdoor wel flink op. Een andere optie is de EAT6 automaat, deze valt onder de 110pk groep en kost je nieuw €1800,- extra.

 

Waar kan je deze Opel Crossland problemen verhelpen?

Binnen TOP Merkspecialist hebben wij een aantal merkspecialisten in Opel verdeeld over het hele land die jou kunnen helpen bij jouw Opel Crossland problemen. Uiteraard kunnen andere specialisten (in bijvoorbeeld Mercedes of Hyundai) jouw Opel Crossland ook uitlezen met eigen apparatuur om de problemen te analyseren.

Neem contact met ons op

 

Zie ook:

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×