Urea melding

TOP Merkspecialist | Urea Melding

Wat houdt deze melding in en wat moet ik doen?

Urea melding Peugeot – Citroën

Lichte dieselvoertuigen hebben een waarschuwingsbericht op het dashboard, vaak gesymboliseerd door een waarschuwingslampje. Wat moet ik doen als dit Urea / AdBlue-lampje gaat branden en hoe moet ik reageren op een Urea melding? Alle modellen van de PSA groep zijn uitgerust met een UREA dashboardlampje. Het Urea lampje gaat branden wanneer de AdBlue tank bijgevuld dient te worden. Indien de AdBlue tank leeg is kan het zelfs zo zijn dat bij sommige modellen de auto niet meer wil starten, dan kan de TOP Merkspecialist u verder helpen.

Wat te doen bij UREA Melding?

Krijgt u een UREA melding op uw dashboard te zien? Dan is de oplossing eigenlijk heel simpel, u dient uw AdBlue tank weer te vullen. Dit kunt u op twee manieren doen, namelijk bij een tankstation of door in de winkel een 5 of 10 liter bus te kopen en dit direct in de tank te gieten. De AdBlue dient u wel in de speciaal bestemde tank te gooien en niet in de normale dieseltank. Deze kan zich in de kofferbak bevinden, maar ook naast de brandstoftankklep of onder de motorkap. Wanneer er tijdens het bijvullen spatten op de lak of de kleding terechtkomen, is het belangrijk om dit met overvloedig helder water afspoelen om vlekken te voorkomen.

Als het goed is wordt de UREA melding automatisch gereset door het systeem. Dit kan echter een tijdje duren na het vullen. Blijft de melding staan dan kan het zijn dat er een stroring in het systeem zit. Het is dan verstandig om toch langs te gaan bij uw dichtstbijzijnde TOP Merkspecialist om uw auto uit te lezen. Komt de melding direct terug? Trek ook dan even aan de bel en laat uw auto uitlezen. Er kan een defect zijn in uw auto.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×