Airco auto wordt niet koud

Het is warm in uw auto en de airco wordt niet koud, vervelend. Wat zijn de oorzaken van een airco die niet koelt en wat kunt u er aan doen?

TOP Merkspecialist geeft u de oorzaken en legt u uit wat u kunt doen tegen een airco van uw auto die niet koelt.

Waarom wordt uw auto niet koud?

  1. Te weinig koelmiddel: Een van de meest voorkomende redenen voor een niet-werkende airconditioning in de auto is een laag koelmiddel. Dit kan worden veroorzaakt door een lek in het systeem of door normaal verlies van koelmiddel na verloop van tijd. Als het koelmiddelniveau te laag is, kan de airconditioner niet goed werken.
  2. Defecte compressor: De compressor is verantwoordelijk voor het comprimeren van het koelmiddel en het circuleren ervan door het airconditioningsysteem. Als de compressor niet goed werkt, kan dit leiden tot een slechte koeling. Dit kan worden veroorzaakt door versleten onderdelen of elektrische problemen.
  3. Verstopte condensor: De condensor bevindt zich aan de voorkant van de auto en helpt bij het afkoelen van het koelmiddel voordat het door het systeem circuleert. Als de condensor verstopt is met vuil, insecten of andere materialen, kan dit de luchtstroom belemmeren en de koeling verminderen.
  4. Problemen met de ventilator: De ventilator is verantwoordelijk voor het circuleren van de lucht door het airconditioningsysteem. Als de ventilator niet goed werkt, kan dit leiden tot verminderde koeling. Dit kan worden veroorzaakt door een kapotte motor of elektrische problemen.

Als uw airconditioning niet goed werkt, is het het beste om een geschoolde monteur te raadplegen om de oorzaak te achterhalen en de nodige reparaties uit te voeren. Al de monteurs van TOP Merkspecialisten zijn up-to-date geschoold en zullen u zonder problemen kunnen servicen.

Vind uw TOP Merkspecialist

 

Wat doen wanneer uw auto niet koud wordt?

Als de airco van uw auto niet koud wordt, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer het koelmiddelniveau: Als het koelmiddelniveau te laag is, kan de airconditioner niet goed werken. U kunt het koelmiddelniveau controleren door de instructies in de handleiding van uw auto te volgen. Als het koelmiddelniveau laag is, moet u het systeem laten bijvullen door een professionele monteur.
  2. Controleer de condensor: De condensor bevindt zich aan de voorkant van de auto en kan gemakkelijk vuil en insecten verzamelen, wat de luchtstroom kan belemmeren en de koeling kan verminderen. U kunt de condensor schoonmaken met een hogedrukreiniger of door een professionele monteur te raadplegen.
  3. Controleer de ventilator: De ventilator is verantwoordelijk voor het circuleren van de lucht door het airconditioningsysteem. Als de ventilator niet goed werkt, kan dit leiden tot verminderde koeling. U kunt controleren of de ventilator draait en of er geen blokkades zijn. Als er problemen zijn met de ventilator, moet u een professionele monteur raadplegen.
  4. Controleer de compressor: De compressor is verantwoordelijk voor het comprimeren van het koelmiddel en het circuleren ervan door het airconditioningsysteem. Als de compressor niet goed werkt, kan dit leiden tot een slechte koeling. U kunt controleren of de compressor draait en of er geen lekkages zijn. Als er problemen zijn met de compressor, moet u een professionele monteur raadplegen.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, is het het beste om een geschoolde monteur te raadplegen om de oorzaak te achterhalen en de nodige reparaties uit te voeren.

 

Vieze lucht uit airco

Wanneer bacteriën en schimmels vat hebben gekregen op je airco, kan dat het beste door een specialist worden opgelost. Daarom kunt u het best naar een TOP Merkspecialist gaat. Het reinigen van het systeem is niet prijzig, maar het betekent wel dat u zelf last hebt van een schimmel en of bacterie.

 

Werkt de airco van uw auto helemaal niet? Lees direct wat u er aan kan doen!

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×