EGR klep

Wat is een EGR klep? | De EGR klep veelal op diesel- en benzinemotoren in de uitlaatzijde van het motorblok. Door deze klep wordt een deel van de uitlaatgassen opnieuw gemengd met schone inlaatgassen.

Doordat die uitlaatgassen geen onderdeel zijn van de verbranding, daalt de temperatuur, waardoor ook de uitstoot daalt. De uitstoot hiervan is slecht voor het milieu.

EGR klep reinigen

De belangrijkste oorzaak van een storing in een EGR klep is het verkolen. Als de klep goed wordt schoongemaakt, werkt die vaak weer naar behoren. U kunt de klep zelf proberen te reinigen, maar hiervoor heeft u wel het een en ander voor nodig. De klep zelf is relatief goedkoop, maar het monteren en demonteren van de klep kost veel tijd. Laat dit daarom uitvoeren door de TOP Merkspecialist bij u in de buurt.

 

EGR klep uitschakelen

Het uitschakelen van de klep levert u brandstofbesparing op, een minder vervuilde motor en een efficiëntere verbranding. Echter, het uitschakelen van de EGR is niet aan te raden. Een motor met een EGR is namelijk compleet afgesteld op een goede werking hiervan en zal daarom niet optimaal functioneren wanneer u de EGR uitschakelt.

Zelf uitschakelen van de EGR kan in vele gevallen niet. Een specialist kan dit wel voor ut doen via de motorcomputer. Echter, het deactiveren van de EGR klep is illegaal wanneer u met uw auto de openbare weg op gaat. Hij voldoet dan namelijk niet meer aan de milieueisen die voor uw auto zijn opgesteld.

 

EGR klep vervangen

De klep is, kort door de bocht gezegd, een klep die door het motormanagement open en dicht kan worden gezet. Wanneer er problemen zijn met deze klep dient de complete klep vervangen te worden.

Kosten vervangen EGR klep

Het vervangen van de EGR is geen goedkope reparatie, u moet rekening houden met een bedrag vanaf enkele honderden euro’s afhankelijk van uw auto. Echter, dit wel een belangrijke reparatie en wanneer u problemen heeft met deze klep raden wij u zeer aan dit te laten vervangen door de TOP Merkspecialist.

 

Wat is de levensduur van een EGR klep?

De levensduur van een EGR is afhankelijk van een aantal factoren. Als er een probleem ontstaat, komt dit vaak door vervuiling waardoor de klep niet meer goed sluit of de doorstroming niet meer voldoende is. Vervuiling treedt sneller op bij veel korte ritten en het rijden met een laag toerental. De levensduur van een EGR klep is doorgaans ongeveer 100.000 kilometer.

U kunt de levensduur zelf aanzienlijk verlengen door de auto goed te onderhouden door de TOP Merkspecialist.

 

Zo herken je een vervuilde of kapotte klep

Doordat uitlaatgassen worden gemengd met aangezogen lucht, kan dat voor vervuiling van het EGR systeem zorgen. Als de klep kapot of vervuild is, kunt u gedurende het autorijden verschillende storingen in de motor ervaren. Zo herkent u dat de EGR klep vervuild of kapot is:

Doorrijden met een kapotte klep is niet aan te raden. Hiermee loopt u het risico dat de auto meer problemen en defecten krijgt. Wanneer u toch doorrijdt zal uw auto niet meer AKP goedgekeurd worden, waardoor er nog meer problemen zullen ontstaan.

 

Problemen met de EGR klep zijn veelvoorkomend bij de Kia Niro. Lees hier meer problemen over de Kia Niro.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×