EPC lampje

Brand het EPC lampje in uw auto, en merkt u dat uw auto mankementen vertoont wat hij voorheen niet deed? Neem contact op met de TOP Merkspecialist bij u om de hoek!

Als een EPC lampje in de auto brandt dan geeft dit aan dat er problemen zijn met de Electronic Power Unit. Het probleem kan gevonden worden door middel van uitleesapparatuur die iedere TOP Merkspecialist in huis heeft. Zij kunnen uw EPC lampje vakkundig uitlezen, zodat u zonder storing de weg op kan.

Het EPC lampje geeft een storing in de aandrijving van de auto aan. De redenen voor de storing liggen uiteen, maar hebben bijna altijd te maken met de aandrijving. De storing kan zich dus vanaf de motor tot de aandrijfas of versnellingsbak bevinden.

De computer van het EPC lampje in onder andere verantwoordelijk voor de cruise control, traction control het gaspedaal en gasklephuis.

 

Wat doet EPC?

De EPC is een belangrijk systeem aangezien deze verantwoordelijk is voor het leveren van stroom aan belangrijke systemen. De EPC is daarnaast direct verantwoordelijk voor het doorgeven van problemen die te maken hebben met de cruise control, gasklephuis, gaspedaal en traction control.

 

Waarom Brandt Het EPC Lampje?

Het EPC lampje gaat branden op het moment dat de computer van je auto problemen opmerkt met de Electronic Power Control. Wanneer dit het geval is zal uw auto automatisch de hoeveelheid gas die je kunt geven limiteren. Op deze manier zorgt de auto er namelijk voor dat je geen grote schade aan de motor kan veroorzaken.

Het probleem vaneen brandend lampje is niet eenvoudig te verhelpen. Er zijn verschillende sensoren, kabels of computers die het probleem kunnen veroorzaken. Een brandend EPC lampje gaat vaak gepaard met het niet werken van de cruise control en stability control. In dit geval zie je vaak ook het ESP lampje branden. Dat geeft aan dat je auto minder stabiel is en makkelijker kan gaan schuiven wat een gevaar ansicht is.

 

Hoe Los Je Dit Probleem Op?

Het probleem van een brandend EPC lampje is niet gemakkelijk op te lossen. Daarom is het verstandig om je auto direct naar een garage te brengen als je opmerkt dat het lampje brandt. Daar kunnen ze de auto namelijk uitlezen via de boordcomputer.

De computer zal een storingscode doorgeven en dat wijst op het onderdeel wat het probleem veroorzaakt. Het oplossen van dit probleem is over het algemeen niet heel erg prijzig. 

 

Doorrijden met een brandend EPC lampje

Het doorrijden met een brandend lampje is niet aan te raden. Het is wel aan te raden om door te rijden, of een afspraak te maken, bij de dichtstbijzijnde TOP Merkspecialist bij u in de buurt. Doordat het lampje brandt is de hoeveelheid gas die je auto kan geven gelimiteerd, en zorgt voor haperingen bij het wegrijden. Wanneer u dit verneemt zal negen van de tien keer het motorstoringslampje gaan branden.

 

Contact met uw Merkspecialist

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×