EPC melding

Wat merk ik bij een EPC storing?

EPC-storingen kunnen veel oorzaken hebben en als gevolg daarvan meerdere gevolgen. Als er een motorstoring is waardoor het EPC-lampje gaat branden, kan dit een laag vermogen zijn. Dan voel je dat de tractie van de auto wordt verminderd en het is moeilijk om toeren te maken. De motor kan ook uitvallen of er kan een probleem zijn met de transmissie. Leg het dus echt opzij en gebruik het pas opnieuw nadat het probleem is verholpen.

EPC Auto

Geen stress! Uw TOP Merkspecialist haalt zonder problemen uw EPC auto lampje weg ;).

De EPC melding in uw auto laten oplossen? Zoek via onderstaande link uw dichtstbijzijnde TOP Merkspecialist en hij helpt u graag verder!

Een EPC-lampje is een lampje dat is ontworpen om een ​​storing in het aandrijfsysteem van een voertuig aan te geven. EPC staat voor Electronic Powertrain Control. De redenen voor het falen en dus het weergeven van de EPC melding kunnen variëren, maar zijn meestal gerelateerd aan de aandrijving. Daarom kan de EPC storing worden gelokaliseerd van de motor naar de aandrijfas of versnellingsbak. De uitzondering hierop is dat de lichten ook kunnen gaan branden als er een probleem is met de remlichten. Controleer dus of deze nog werken.

 

Wat moet ik doen bij een EPC melding?

Als het EPC-lampje tijdens het rijden gaat branden, moet het voertuig zo snel mogelijk worden gestopt en moet de motor worden uitgeschakeld. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot verdere schade aan de motor of aandrijving. Laat bij een storing uw auto uitlezen door een monteur om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het kennen van de oorzaak zal bepalen of we onze reis veilig kunnen voortzetten. In de meeste gevallen is dit niet het geval en moet worden vermeden. Welke auto’s hebben EPC-verlichting Niet alle auto’s hebben EPC-verlichting. EPC is een term van Volkswagen Auto Group (VAG) en komt dus (bijna) alleen voor op auto’s van dat merk. Het kan niet alleen Volkswagen zijn, maar ook Skoda, Seat, Audi.

 

Zoek uw dichtstbijzijnde Merkspecialist

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×