Problemen distributieketting Mercedes

Bent u in het bezit van een Mercedes en hoort u bij het starten of bij het optrekken een ratelend of klapperend geluid? Vaak mankeert er in dit geval wat aan uw distributieketting.

De hedendaagse benzinemotoren van Mercedes zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee.

Opgerekte distributieketting

De hoofdoorzaak waarom de ketting oprekt is het aanhouden van te lange onderhoudsintervallen. Daarnaast kunnen ook de uitgeoefende krachten in de motor bijdragen aan de verkorte levensduur van de distributieketting. Het stop-startsysteem en het rijden van veel korte afstanden versnelt ook het slijtageproces van de ketting, waardoor de er problemen bij distributieketting van uw Mercedes ontstaan.

Problemen distributieketting herkennen

De vaak voorkomende problemen naast de opgerekte distributieketting zijn defecte kettingspanners, gebroken geleiders of versleten tandwielen. Problemen bij de distributieketting van de Mercedes zij helaas veelvoorkomend.

Een defecte distributieriem kan zich op verschillende manieren uiten:

• Het motorlampje kan gaan branden met foutcode in het motormanagement;
• Uw Mercedes loopt stationair niet goed;
• De motor verliest vermogen;
• Er kan geratel uit de motor komen.

 

Distributiekettingspanner Mercedes

Om ervoor te zorgen dat de distributieketting goed blijft functioneren is er een kettingspanner ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de distributieketting gespannen blijft. Doordat de distributieketting steeds langer wordt heeft de hydraulische kettingspanner steeds meer tijd nodig om de ketting te spannen. Deze kettingspanner werkt op oliedruk en oliedruk is enkel aanwezig bij een draaiende motor. Na verloop van tijd is de ketting dusdanig te lang geworden dat de spanner dit niet meer kan compenseren en uw motor niet meer goed loopt. Hierdoor ontstaan problemen van de distributieketting in de Mercedes.

 

Ratelend geluid distributieketting

Als u bij het starten of rijden ratelende, klapperende of slepend geluid hoort bij de motor, raden we u aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen met de Merkspecialist in Mercedes. Wanneer u dit niet doet en door blijft rijden zal de distributieketting in uw Mercedes voor problemen zorgen. Hiervan kan ernstige motorschade het gevolg zijn. Wanneer u toch doorrijd in eerste instantie zal naar alle waarschijnlijkheid het geluid erger worden. Wanneer dit het geval is moet u dringend contact opnemen, voordat uw motor niet meer doet en uw auto afgesleept moet worden.

 

Distributieketting Mercedes vervangen

Het vervangen van de distributieketting van uw Mercedes is een klus die specialisme eist. Dit vraagt niet alleen kennis en kunde, maar ook speciaal gereedschap is een vereiste om de reparatie uit te kunnen voeren.

Waar doet u dit nou beter dan bij de Merkspecialist in Mercedes

Neem contact op

 

Benieuwd naar de problemen van de Mercedes W204?
Ook de Mercedes W205 modellen hebben zo nu en dan problemen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×