Mercedes W204 problemen

Mercedes W204 | 7 TIPS waar je op moeten letten bij aankoop | De meest voorkomende problemen

De Mercedes-Benz W204 is de officiële fabrieksbenaming voor de Mercedes C-Klasse die van 2007 tot 2015 is geproduceerd, een lange tijd dus. Een eigentijdse auto met een krachtig voorkomen! Doordat de auto een lange periode geproduceerd is zijn er ook veel tweedehands Mercedes-Benz W204 occasions te vinden! Het is dan belangrijk om te weten welke problemen je eventueel kan verwachten.

Problemen Mercedes-Benz W204

De Mercedes W204 heeft enkele veel voorkomende problemen waarmee rekening moet worden gehouden. Eén van deze problemen is bijvoorbeeld het rammelen van de voorwielophanging. Dit probleem komt over het algemeen vaker voor bij wat  oudere modellen. Problemen met de distributieketting & verschuivingsproblemen komen ook veel voor, maar dit zijn helaas nog niet alle problemen. Hieronder worden alle mogelijke problemen beschreven, evenals hoe u ze kunt herkennen en hoeveel het ongeveer gaat kosten om ze na aankoop eventueel op te laten lossen. Bekijk het hieronder!

1. Distributieketting problemen

Uw Mercedes-distributieketting kan voortijdig overstrekken. Dit gebeurde onder meer in C-Klasse modellen van 2007 tot 2015, waaronder de Mercedes W204. Dit heeft te maken met sommige ketens van leveranciers en die zijn niet stijf genoeg. Het is dus een fabricagefout.

Het oprekken van de distributieketting kan door verschillende aspecten worden veroorzaakt, of versneld. Zie hieronder enkele voorbeelden op welke manier uw distributieketting sneller op kan rekken:

  • Aanhangers en andere vormen van lading besturen
  • Frequent gebruik van uw W204 voor korte ritjes
  • Het niet regelmatig smeren van de ketting met olie

In ieder geval zullen alle modellen vóór 2007 overmatige slijtage ervaren. Dit geldt voor zowel de nokkenasverstellingen en kettinggeleiders.

2. Rammelende voorwielophanging

Een veelvoorkomend probleem bij de oudere generatie is een rammelende voorwielophanging. Dit gebeurt steeds vaker omdat de meeste Mercedes C-Klasse W204 modellen inmiddels wat ouder zijn en meer kilometers hebben gelopen. Echter dit opvallende geluid is gelukkig wel gemakkelijk te herkennen.

Wat de oorzaak van dit probleem is, is er verschillend. Het kan liggen aan de vering of het relais, maar het kan ook zijn dat de compressor te weinig druk geeft wat weer toto problemen bij de luchtveringen kan leiden. Indien dit laatste het geval is, kan een reparatie voor hoge kosten zorgen. Indien enkel de kabels gerepareerd of vervangen moeten worden zijn de kosten prima te overzien. Uw TOP Merkspecialist in Mercedes-Benz zal u met zijn jarenlange ervaring goed kunnen adviseren.

3. Roest op de remleidingen

Bij de W204 is de kans aanwezig op roestaanslag op de remleidingen. Bij aankoop van een tweedehands Mercedes van dit model is het dan ook belangrijk de remleidingen goed te controleren. Hoe ouder de auto, hoe groter de kans op roestaanslag.

De remmen zijn een essentieel onderdeel van uw auto en hiermee kan absoluut geen risico worden genomen. Wanneer hier problemen mee zijn zal dit tijdens de Algemene Periodieke Keuring altijd aan het licht moeten komen. Let hier dus goed op bij de aanschaf, of vraag het laatste APK Keuringrapport op.

Roest op de remleidingen komt natuurlijk niet alleen bij dit specifieke type Mercedes voor. Wanneer de remleidingen vervangen moeten worden, lopen de kosten vaak op tot ruim boven de €1.000.

4. Storing elektrische autosleutel

Wanneer het voorkomt dat uw elektrische autosleutel heeft dit in de meeste gevallen te maken met de sensor. Hierdoor bent u niet instaat om uw auto te starten. Het is dus handig dat wanneer u voor lange tijd op pad gaat, uw de reserve sleutel meeneemt zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.
De sleutel van u w W204 wordt gecodeerd met een speciale code. Deze code werkt natuurlijk alleen in uw eigen auto. Het kan dus zijn dat wanneer het stukje software kapot gaat, u uw auto niet meer kunt starten. De kosten voor een nieuwe sleutel zullen rond de €350,- bedragen.

5. Defecte injectoren

Dit probleem komt slechts voor bij enkele dieselmotoren, specifiek de lijn die geproduceerd is in het najaar van 2008 en een 2.2 dieselmotor heeft. U kunt dit probleem herkennen aan veel geluid bij uw motor en een motor die niet regelmatig draait. Wanneer uw TOP Merkspecialist in Mercedes uw auto uitleest zal hij zeer waarschijnlijk een groot aantal foutcodes aflezen op de injectoren. Deze moeten door de regel genomen direct vervangen worden.

Overige zaken die wijzen op kapotte injectoren zijn; problemen bij het starten van de motor, verminderd vermogen, een hoger brandstofverbruik of een schommelend stationair toerental.

6. Piepende buitenspiegels

Een bekende kwaal bij dit type Mercedes is het piepen/kraken van de buitenspiegels. Geen groot probleem en veel mensen zullen het niet eens merken maar het is altijd goed om het te vermelden en een oplossing aan te dragen! De oorzaak van het probleem zit hem in het feit dat de spiegelkappen het spiegel rubber raken, waarna het bewuste geluid ontstaat. De oplossing is simpel en bijna kosteloos! TOP TIP: Wanneer u het rubber in smeert zal het geluid verdwijnen voor een periode van een maand. U zult de rubbers dus elke maand even iets in moeten smeren om dit probleem gemakkelijk op te lossen.

7. Schakel problemen

Mercedes W204 problemen

Het kan zijn dat bij uw Mercedes-Benz C-Klasse W204 het schakelen niet soepel meer gaat. U kunt dit probleem herkennen aan het schokkerige schakelen of wanneer u een automaat heeft dat uw auto in een versnelling blijft hangen. Een fijne bijkomstigheid is dat dit een relatief makkelijk op te lossen probleem is!

In 8 op de 10 gevallen is de oorzaak van dit probleem de olie. Doordat de olie oud en vervuild is gaat het schakelen dus stroef. De oplossing is dan dus simpel, nieuwe olie. Het is wel belangrijk dat u dit bij de garage laat doen. Hij laat uw oude olie eraf en vult uw gehele reservoir met nieuwe olie. Hierdoor is al het vuil verledentijd en schakelt uw auto weer naar wens. Uw TOP Merkspecialist gebruikt altijd de voorgeschreven olie voor uw type auto. Wel zo verstandig dus!

Zoek de dichtstbijzijnde garage

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×