Mercedes W205 Problemen

Doordat de W205 jarenlang te vinden is op de markt komen bij dit type steeds vaker problemen voor. Lees hier wat de meest voorkomende problemen van de Mercedes W205 zijn.

De TOP Merkspecialist in Mercedes-Benz kent uw Mercedes als geen ander. Zo weten wij door onze kennis en kunde de W205 problemen in uw Mercedes te verhelpen, zodat u weer veilig de weg op kan.

De meest voorkomende problemen van de Mercedes W205 staan onderstaand weergegeven. Laat uw probleem direct oplossen door de TOP Merkspecialist in Mercedes-Benz!

 

Contact

 

1. Kapot panoramadak

Het panoramadak van de Mercedes W205 types zorgen voor problemen wat betreft de sluiting van het dak. Voor de Mercedes W205 is het een bekend probleem, en zult u dus zeker niet de eerste zijn die hier last van heeft.

Omdat het probleem vaker voorkomt, hebben onze Merkspecialist de oplossing in huis. Afhankelijk van aan welke kant het zit, moet links of rechts de geleider worden vervangen.

Mocht het hele dak vervangen moeten worden, dan wordt het een prijzig verhaal. Daarom is het van belang om er door een specialist naar te kijken.

 

2. Problemen airco W205

Bij verschillende W205 modellen zijn er klachten bekend over de airconditioning die niet goed werkt, omdat de aircopomp niet genoeg stroom krijgt. Het gevolg hiervan is dat de airco vaak voor even werkt maar daarna zal vallen. Omdat dat stroomtoevoer niet voldoende is zal de airco niet naar behoren werken. Het gevolg kan dus zijn dat uw auto niet meer warm of koud wordt.

Wanneer dit voorkomt raad de TOP Merkspecialist in Mercedes aan om de foutcodes uit te laten lezen. Daarmee wordt duidelijk wat er aan de hand kan zijn zodat hier iets aan gedaan kan worden. De meest voorkomende oorzaken zijn de druksensor of dat het koudemiddel wat moet worden bijgevuld.

 

3. Vermogensverlies

Bij het optrekken kan het voorkomen dat de auto vermogen verliest en schokkerig begint te lopen. Wanneer u dit ervaart zal de auto gestaag optrekken en onder de 2000 toeren blijven lopen. Omdat dit vaak niet doorlopend gebeurd is het soms moeilijk om snel een goede oplossing te kunnen vinden. Na enige tijd zal ook het motorstoringslampje gaan branden. Wilt u weten welk lampje brand en wat voor betekenis dit heeft? Klik dan op deze pagina.

Vermogensverlies in uw Mercedes W205 zorgen voor problemen, daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Dit kunnen de volgende zijn:

  • De nokkenas sensor
  • Kapotte kabels
  • Software die geüpdatet moet worden

Wanneer u uw auto laat onderhouden door de TOP Merkspecialist in Mercedes-Benz wordt er snel duidelijk wat het mankement is, en zo wordt er snel een oplossing gevonden.

 

4. Navigatie loopt vast Mercedes W205

Veel Mercedes w205 modellen hebben standaard Garmin Map Pilot navigatie. En zijn enkele gevallen waar de navigatie vastloopt. Dit gebeurd nadat er een update is gedaan. Daarna komt het voor dat het systeem vastloopt.

U kunt dit probleem herkennen doordat het scherm begint te knipperen met verticale lijnen. Daarna werkt er helemaal niets meer. Zowel de knoppen op het stuur als deze op het dashboard worden onbruikbaar, maar ook de radio en airco kunnen er hinder van ondervinden. Na een tijdje start het systeem zichzelf weer op en werkt het weer tot de volgende keer dat dit gebeurd.

In vele gevallen biedt een software update uitkomst, maar in enkele gevallen is het probleem nog niet verholpen. Een ander navigatiesysteem biedt gegarandeerd uitkomst, maar dit wordt een prijzige verandering. Neem hiervoor contact op met uw MBSG Merkspecialist.

 

5. Lage brandstofdruk

Een te lage brandstofdruk is een naar probleem wat bij de Mercedes W205 voor kan komen. Dit gebeurd niet vaak, maar er zijn gevallen bekend waarbij bestuurders hier last van hebben. De volgende symptomen kunnen wijzen op een te lage brandstofdruk:

  • Meer brandstofverbruik
  • Lager vermogen bij hoge belasting
  • Branden van de dashboard lampjes
  • Startproblemen
  • Haperende motor

Er zijn dus genoeg manieren om dit probleem is te herkennen, en de Merkspecialisten weten hoe zij dit op moeten lossen. In de meeste gevallen hebben deze symptomen te maken met een niet goed functionerende brandstofpomp. Soms kan deze worden gerepareerd, afhankelijk van wat voor brandstof pomp het precies om gaat, al komt het vaker voor dat deze vervangen zal moeten worden.

 

6. Melding: Service unavailable

Wanneer u verbinding maakt de bluetooth van uw Mercedes W205 kan het voorkomen dat het aan wordt gegeven dat u online bent, maar u de melding 503 Service Unavailable krijgt. Dezelfde melding wordt weergegeven bij Mercedes apps.

Er kunnen eigenlijk twee dingen zijn waar het aan ligt. De instellingen van de telefoon of aan de software van de auto zelf. In het eerste geval is het zaak om ervoor te zorgen dat u alles goed heeft ingesteld, zodat uw telefoon het toestaat om internet te delen. Als dit het ook niet is, dan is de kans groot dat er een update op de auto zelf gedaan moet worden. Mocht dit het geval zijn dan kan een Merkspecialist in Mercedes u gegarandeerd helpen.

Mercedes W205 Problemen

Bij vragen twijfel niet en neem vrijblijvend contact op uw Mercedes-Benz Merkspecialist

Ook wanneer u een probleem denk te hebben maar deze niet een van bovenstaande is!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0575 553 495 info@mbsg.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×