Renault Captur problemen

Bent u in het bezit van een Renault Captur, en ervaart u ook regelmatig problemen? Onderstaand leest u de meest voorkomende Renault Captur problemen, en de oplossing van deze problemen.

De TOP Merkspecialist in Renault weet alles van uw auto, en ook alle ins and outs van uw Captur. Mocht u er zelf niet uitkomen kunt u altijd contact opnemen met de TOP Merkspecialist in Renault bij u in de omgeving.

De meest voorkomende problemen van een Renault Captur zijn defecte parkeersensoren, sierstrippen die loslaten en een airconditioning die niet naar behoren werkt.

Een ander voorkomend probleem is de software die moet resetten, een automatische transmissie die vervangen moet worden of een motor die een ratelend geluid maakt.

Wat betrouwbaarheid betreft scoort de Captur, die verkrijgbaar is in verschillende transmissies, dan ook niet bovengemiddeld.

Renault Captur problemen Problemen Renault Captur

De 5 meest voorkomende Captur problemen

1. Defecte parkeersensoren Captur

Een van de meest voorkomende problemen van de Renault Captur is het niet goed functioneren van de parkeersensoren. Wanneer uw Renault in zijn achteruit staat hoort u in plaats van een korte pieptoon een doorlopende toon wanneer u in de buurt bent van een object. Hierdoor heeft u geen idee hoeveel ruimte nog heeft, waardoor het gemak van de parkeersensoren normaal niet van toepassing is.

Het kan voorkomen dat het een keer voorkomt en daarna weer een tijdje niet, maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Vaak is het lastig te achterhalen waar de storing zit, en daarom is de juiste oplossing verschillend. De TOP Merkspecialist in Renault leest uw Captur vakkundig uit, zodat u zonder zorgen de weg op kan.

Door het uitlezen zal duidelijk worden of er iets fout is met de parkeersensoren zelf, of dat het ergens anders aan ligt. Wanneer de sensoren defect zijn moet de bumper van uw Captur af. Op deze manier zal het een prijzige reparatie zijn. 

2. Airconditioning defect

Problemen met de airconditioning komen frequent voor bij ieder merk auto, en zo ook is dit ook een probleem bij de Renault Captur. Er kunnen verschillende oorzaken zijn aan deze mankementen, waarbij het vaak aan de compressor of de verdamper ligt. 

Aircoproblemen zijn goed te herkennen, en in de meeste gevallen maakt de aircopomp of compressor veel geluid wat dat hoort niet. Als het al tot dit punt gekomen is, zal vervangen de enige juiste oplossing zijn om van het probleem af te komen.

U kunt wel wat tegen een niet goed werkende airco doen. Door uw airco bijvoorbeeld om de drie jaar te laten controleren met een servicebeurt, worden een hoop dingen vaak bijtijds ontdekt. Bovendien wordt het koudemiddel vervangen of bijgevuld, en worden allerlei andere punten gecontroleerd. Laat uw airco daarom regelmatig controleren.

3. Resetten software

Nieuwe auto’s hebben een multimediascherm en software goed zijn voor allerlei zaken. Zo ook de Renault Captur, al werkt deze software niet altijd naar behoren. De software van de Renault Captur reset zich vaak uit zichzelf. Hoewel het af en toe goed is dat deze software update, is dit natuurlijk altijd wenselijk. Ook als er een USB-stick is ingeplugd valt het systeem vaak uit.

Vaak wordt het probleem verholpen door de software up te daten, maar het probleem kan ook dieper liggen. Wanneer er een onderliggende sensor defect is zal het een complexer probleem zijn.

4. Transmissie moet vervangen worden

Een vuistregel is dat de automatische transmissie bij een auto als de Renault Captur mee moet kunnen gaan totdat er rond de 250.000 kilometer mee is gereden. In werkelijkheid blijkt dit helaas niet altijd het geval met de Captur. Problemen met de automatische transmissie kunt u onder andere herkennen aan het schokkerig rijden van de auto. Het kan ook voorkomend dat er ook een melding verschijnt waarin wordt aangegeven dat de automatische transmissie gecontroleerd moet worden.

Dit probleem van de Renault Captur is zelf niet op te lossen, en u dient hiervoor naar de TOP Merkspecialist in Renault te gaan.

5. Ratelende motor Renault Captur

Een ratelende motor van de Renault Captur komt vaak voor, en heeft diverse oorzaken. Hierdoor is het niet eenvoudig om het probleem te vinden, en vervolgens op te lossen. De TOP Merkspecialist in Renault weet alles van uw auto, en zijn dus in tegenstelling tot een universele garage wel bekwaam op dit probleem op te lossen.

Het rammelen van de motor kan onder andere aan de volgende dingen liggen:

  • Het luchtfilter
  • De lambdasonde defect
  • De aandrijfas

Hoewel de kans groot is dat het een van deze dingen is, hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Er kunnen andere oorzaken zijn die zorgen voor het rammelen van de motor. Dat maakt erachter komen waar het precies aan ligt dus nog moeilijker. Kies daarom altijd voor een TOP Merkspecialist, zodat u zeker weet dat er door echte experts naar gekeken wordt.

Zoek uw Renault specialist bij u in de buurt

Lees ook:
Kia Niro Problemen
Mitsubishi problemen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×