Renault Kadjar Problemen

Renault Kadjar Problemen | TOP Merkspecialist

Bekijk hier de veel voorkomende Renault Kadjar Problemen!

 

Is een Renault Kadjar een goede auto?

 

De Renault Kadjar is een minder opwindende maar zeer ontspannende auto. Dit komt onder andere door het comfortabele onderstel, het uitstekende zicht rondom door de hoge zitpositie. Dit model is eigenlijk een undercover Nissan Qashqai.

De Renault Kadjar is een mooie SUV die qua design veel wegheeft van de bekroonde Renault Megane. De Kadjar heeft een stoer uiterlijk en is zeer geschikt voor lange ritten. De Kadjar is ook zeer comfortabel en beschikt over alle gemakken die u nodig heeft, zoals een achteruitrijcamera, navigatiesysteem en automatische airconditioning. Ook is de Kadjar zeer veilig dankzij de vele veiligheidssystemen die aan boord zijn. Al met al is de Renault Kadjar een uitstekende SUV voor een redelijke prijs. Echter zijn er bij een auto natuurlijk niet alleen positieve punten, er zijn ook altijd problemen. Bekijk onderstaand de Renault Kadjar problemen.

Veel voorkomende problemen zijn dat: De automaat niet goed functionerend, distributieketting vroegtijdig verslijt, overmatig veel geluid producerende motor. Start-stop functie doet het soms niet of laat de auto het kinderslot bij de achterdeuren automatisch open gaan. Maar dat is niet alles. Hieronder zullen we alle mogelijke problemen weergeven, evenals hoe u deze problemen kunt herkennen en hoeveel het gaat kosten om ze na aankoop op te lossen.

Slecht Functionerende Automaat Renault Kadjar

De automatische transmissie van Renault Kadjar werkt mogelijk niet zoals bedoeld. Voor zover we weten, geldt dit vooral voor een aantal van de 2017-versies van deze auto. Het probleem is zeer herkenbaar en de TOP Merkspecialist in Renault zal dit probleem snel herkennen.
Als je de auto net hebt gestart en wilt starten, is dit vaak een schokkend gevoel en loopt de auto niet soepel. Dit is voor Renault een bekend probleem en vele andere eigenaren hebben er in het verleden last van gehad. Er is dus nieuwe software geïntroduceerd die dit probleem kan oplossen. Hiermee kunt u het koppelingsgedrag specifiek afstemmen om te voorkomen dat er foutief wordt gekoppeld. Automobilisten die geplaagd werden door defecte machines en nieuwe software installeerden, reageerden zeer positief. Het probleem kan dus volledig worden gerepareerd.

Distributieketting vervangen

Er wordt wel eens gezegd dat een distributieketting zo lang mee moet gaan als de auto loopt. In de praktijk is dit vaak niet mogelijk en dit geldt ook voor bepaalde uitvoeringen van Renault Kadjar. Al geldt dit zeker voor de modernere motoren. Het is bekend dat dit in 2015 geproduceerde automodel problemen heeft op dit gebied. Als dit het geval is en het probleem is echt de distributieketting, moet deze worden vervangen. Het is onverantwoord om in zo’n geval lang door te rijden met een kapotte distributieketting. Het is een vrij dure reparatie. Om deze reparatie uit te voeren moet de voorkant van de motor moet worden verwijderd of zelfs volledig worden gedemonteerd. Naast de kosten van de onderdelen, kan de prijs van het vervangen van de distributieketting behoorlijk hoog zijn vanwege onder andere de arbeidskosten. Dit alles kan u meer dan tweeduizend euro kosten als uw auto bijvoorbeeld buiten de garantie valt.

Kinderslot auto probleem

Tevens heeft dit model veel problemen met het kinderslot in het achterportier van de auto die zomaar  zonder medeweten van de bestuurder geopend kan worden. Er zijn in ieder geval genoeg verhalen dat dit gebeurt is met de Renault Kadjar. Hierdoor kan de deur gedurende het rijden van binnenuit worden geopend. Het model dat het meest heeft geleden, is ontwikkeld in Spanje. Dit gebeurde met de ontwikkelde modellen tussen juni 2015 en maart 2018. Als je er last van hebt, is dat natuurlijk heel vervelend en kan het vooral tot hele gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het in dit geval belangrijk om het probleem zo snel mogelijk af te handelen. Gelukkig zijn er niet veel gevallen bekend waarbij dit het geval is.

Als u eigenaar bent van een Kadjar die in deze periode gemaakt is, raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een TOP Merkspecialist in Renault om te controleren of dit bij uw auto opgelost is. Er was destijds ook een terugroepactie van de modellen in kwestie.

Lees ook:
Renault Modus Problemen
Renault Captur Problemen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×