Auto voor ouderen

Een auto voor een ouder persoon moet veilig en vertrouwd zijn. Een hoge instap, overzicht en andere wensen zijn dan prettig. Onderstaand verschillende modellen auto, en een ieder geschikt voor oudere.

Wij vertellen waar u het beste op kunt letten én welke auto’s het meest populair zijn onder ouderen. Zoek dé beste auto voor u bij de TOP Merkspecialist!

Waarom een seniorenauto?

Om te beginnen, waarom zou u een auto voor ouderen kopen? Natuurlijk kan een ouder persoon iedere auto’s besturen, mits hun fysieke gestel het toestaat. Toch kan autorijden gepaard gaan met verschillende soorten belastingen van gewrichten die dusdanig als hinderlijk worden ervaren. Het is dus prettig wanneer een auto licht stuurt en weinig inspanning vereist.

Zo zijn er andere eisen aan de uitrusting van het voertuig. Parkeerassistentie is handig en ook vinden veel senioren het prettig om een groot blikveld te hebben uit de voorruit met een groot en overzichtelijk dashboard. Er zijn daarnaast ook minder voor de hand liggende eisen waar een seniorenmodel aan dient te voldoen.

Hoge instap

Het is de meest gehoorde voorwaarde voor een senioren auto. De instap bepaalt of je eenvoudig in de auto kunt stappen, maar ook dat je er weer uitkomt. Hoe lager de instap, hoe meer kracht je moet gebruiken om op te staan. Het beste is om een auto te nemen met een hoge instap, waarbij het zitgedeelte lager is dan je knieën als je uitstapt. In de onderstaande lijst met voorbeelden komen dan ook alleen maar auto’s met een hoge instap voor. Bent u geïnteresseerd in een auto? Klik direct op de auto, en u komt bij het huidige aanbod terecht.

 

Renault Capturauto voor oude mensen

Deze SUV is populair bij oudere personen, omdat deze comfortabel zit, meer ruimte heeft dan gemiddeld en een hoge instap heeft. Aan de andere kant vinden senioren het  hinderlijk dat deze auto zeer groot is, en daarom problemen op kunnen leveren voor mensen in drukke steden. De Renault Captur is een prettige SUV die niet té groot is, maar alsnog veel comfort biedt. Daarnaast is de prijs voor een Captur zeer aantrekkelijk, deze koopt u natuurlijk bij de Renault specialist!

Ford C-MAX

Wat maakt de C-MAX populair onder ouderen? De hoge instaphoogte gepaard met compacte buitendimensies is doorslaggevend. Daarnaast is de C-MAX met handige parkeerassistentiefuncties verkrijgbaar, dus gemakkelijk in gebruik. De korte achterkant maakt inparkeren eenvoudig. De veiligheidsscores, en prijskwaliteit verhouding van de Ford zijn een van de betere, dus dik in orde.

Opel Mokkaauto voor oude mensen

De volgende Duitse wagen op de lijst heeft een wat zeer hoge dorpelhoogte maar een zeer goede wegligging, besturing en daarnaast een comfortabele rijpositie. De stoel is hoger dan gemiddeld wat het zicht bevorderd. De hoge wegligging kan het inparkeren wel wat lastiger maken. Toch wordt dit weer gecompenseerd door het relatief korte chassis van minder dan vijf meter lang. De ideale ouderen auto.

Opel Crossland

Eind 2017 komt de Opel Crossland X op de markt als vervanger van de Opel Meriva B. De hoge Opel is uitermate geschikt voor ouderen, maar brengt zo nu en dan wel problemen met zich mee. Deze zijn gemakkelijk te verhelpen door de TOP Merkspecialist, waardoor de prijskwaliteit verhouding uitstekend is. Een steeds meer voorkomende ouderen auto is dan ook de Opel Crossland.

Renault Grand Scénic

De auto van het jaar 1997 is nog even modern als toen hij voor de eerste keer van de band afrolde. Het meest minimalistische en hoogwaardige interieur van allemaal, gecombineerd met fantastische stoelen  en een zithoogte om u tegen te zeggen. Daarnaast is de Scénic niet al te groot, waardoor het met de bolide aangenaam te parkeren is.

Konaouderen auto

Een nieuwe auto in deze lijst is de Hyundai Kona. Deze elektrische auto is ideaal voor ouderen vanwege de hoge instap, het gebruiksgemak en betrouwbaarheid. De TOP Merkspecialist in Hyundai legt u graag meer uit over deze sportieve, maar toch voor ouderen geschikte, auto.

Citroën C3

De Citroën haalt u bij de Merkspecialist in Citroën. Bekijk hier het actuele aanbod. Door het talloze aanbod van de Merkspecialisten zit er gegarandeerd een ouderen auto voor u bij.

RAV 4

De betrouwbaarheid van Toyota is een van de beste. De grote auto met hoge instap is ideaal voor oudere personen, ook gezien het gebruiksgemak van de Toyota. De RAV 4 is in dit rijtje een van de duurdere auto’s, maar de hoge prijs maakt hij meer dan waar. Vraag om advies bij de Merkspecialisten in Toyota, zij staan direct voor u klaar op 0575 553495.

 

Van zelfsprekend is dit slechts de top van de ijsberg, en zijn er nog talloze auto’s voor ouderen. Bekijk het totale occasion aanbod van de TOP Merkspecialist hier!

Zo heeft TOP Merkspecialist ook voor u een lijst gemaakt met Japanse auto’s met een hoge instap. Deze hebben een ieder een hoge instap, en zijn dus uitermate geschikt voor ouderen. Wanneer een sportieve hoge Mercedes zoekt kunt u op deze link klikken.

Zie direct welke auto het best bij u past!

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×